Muhtar Adayı Gökben Günaydın'dan dikkat çeken projeler

Ataşehir Mahallesi Muhtar Adayı Gökben Günaydın, mahallenin geleceğine yönelik önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Muhtar Adayı Gökben Günaydın'dan dikkat çeken projeler

Uzun yıllardır Ataşehir'de ikamet etmelerinin mahalle sorunlarına hakimiyetlerini artırdığını belirten Günaydın, projelerinin mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına çözüm odaklı olduğunu ifade etti.

İşte Günaydın'ın projeleri:

Şehitlerimizi Yaşatma Projesi

Günaydın, ilk projelerinden birinin kahraman şehitlerimizi yaşatma projesi olduğunu belirtti. Aileleri mahallede ikamet eden şehitlerin adlarını mahallede yaşatmayı amaçlayan bu proje, şehitlerin adlarının verildiği mekanları aileler için daha ulaşılabilir kılacak. Ayrıca, bu alanların bakım ve onarımları konusunda daha hızlı müdahale edilmesini sağlayarak mahalle sakinlerine kahramanları daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

Tren Yolu Taşıma Kampanyası

Mahalle sakinlerinin yaşadığı önemli bir sorun olan tren yolunun şehir dışına taşınması konusuna da değinen Günaydın, bu meseleyi Elazığ'ın gündemine taşımayı ve kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Şehir ortasından geçen tren yolunun, kazalara davetiye çıkaran bir risk unsuru olduğunu ifade eden Günaydın, siyasi erkler ve kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak çözüm üretme çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Yeni Okullar İçin Girişim

Eğitim alanındaki projelerine de değinen Günaydın, mevcut okulların yetersizliği nedeniyle kalabalık sınıflarda eğitim gören öğrencileri düşünerek mahalleye yeni okullar kazandırmayı amaçlıyor. Çocuklara daha iyi eğitim ortamları sunmak adına yapılacak girişimlerle kısa sürede sonuç almayı hedefleyen Günaydın, mahalle sakinlerinin desteğiyle bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Halk Eğitim Kursları

Günaydın'ın projeleri arasında yer alan bir diğer önemli madde, çeşitli Halk Eğitim Kursları açmak. Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek geniş bir yelpazede kurslar düzenlemeyi amaçlayan Günaydın, Devletin sunduğu imkanları kullanarak çocuklardan gençlere, ev hanımlarından iş kadınlarına kadar her kesimin ihtiyacına hitap edecek kurslar açacaklarını belirtti.

Semt Pazarı ve Aile Yaşam Merkezleri

Mahallenin büyüklüğü ve nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, Günaydın semt pazarının mahalleye kazandırılması için çaba harcayacaklarını belirtti. Ayrıca, gençlik merkezi, sosyal yaşam merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve aile yaşam merkezi gibi alanlarda hizmet sunan yapıları mahalleye kazandırmak istediklerini ifade etti.

Altyapı ve Çevre Düzenlemeleri

Son olarak, Günaydın mahalledeki yaşam alanlarında bakımsızlık ve bozuklukları önlemek adına kapsamlı altyapı ve çevre düzenleme projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Parklar, bahçeler, sokaklar ve caddelerde bakım ve düzenleme çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı planlayan Günaydın, mahalle sakinlerine daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sunmayı amaçlıyor.