Kayısı üreticileri dikkat! Bu oyuna gelmeyin

Baskil'de kayısı sezonunun açılmasıyla birlikte ortaya çıkan mevsimlik işçi ihtiyacı işçi tedarikçiliği yapan işçi çavuşların da iştahını kabartarak bazı kesimlerinde rant elde etme çabalarına yol açtı.

Kayısı üreticileri dikkat! Bu oyuna gelmeyin

"Ranta Kesinlikle Müsade Edilmeyecek"

Baskilli İş İnsanı Ahmet Kürüm, kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte mevsimlik işçi ihtiyacının doğduğunu ve bu durumu fırsat bilerek rant elde etmek isteyen bazı kesimlerin olduğunu belirtti. Kürüm, kimsenin hakkının yenilmesine ve ranta kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Kayısı üreticileri dikkat! Bu oyuna gelmeyin

Ahmet Kürüm, konuya dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Baskil’de kayısı sezonun açılmasıyla birlikte mevsimlik işçi ihtiyacı doğmuştur. Kayısının bu sene bereketli olması, bunu ranta çevirmek isteyen çavuşların iştahını kabarttı. Geçen sene 400 TL olan işçi günlük yevmiyesi için bu sene 1000-1100 TL isteniyor. Ayrıca işçilerin yol masrafı ve ekstra bir çavuş yevmiyesi ile birlikte bize maliyeti 1300 TL’yi buluyor."

"Belirlenen Ücretin Üstünde Fiyat İsteyenleri Şikayet Edin"

Ahmet Kürüm, yapılan çalışmalar neticesinde ilçe kaymakamı, ilçe belediye başkanı, tarım ilçe başkanı, ilçe ziraat odası başkanı ve Elazığ ile Malatya il ziraat odalarının istişareleri sonucu günlük ücretin 670 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Çiftçilerden belirlenen ücretin üzerinde kesinlikle bir ödeme yapmamalarını rica ederek, bu ücretin üstünde fiyat isteyen çavuşların şikayet edilmesini isteyen Kürüm, "Kimsenin hakkını yemeyiz, çiftçimizin hakkını da kimseye yedirmeyiz" diyerek, bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Kayısı üreticileri dikkat! Bu oyuna gelmeyin

"Kooperatifleşme Süreci Başladı"

Baskilli çiftçilerin artık tek çatı altında toplanması gerektiğini ifade eden Ahmet Kürüm, yıllarca uğraşılmasına rağmen ilçede çiftçilerin bir araya gelemediğini söyledi. Birlikteliği sağlamak amacıyla kooperatifleşme sürecini başlattıklarını ve köy temsilcileriyle birlikte kimsenin çiftçileri sömürmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Kürüm, "Baskilli çiftçilerimizin tek çatı altında toplanması için kooperatifleşme sürecimizi başlatmış bulunmaktayız. İnşallah köy temsilcilerimizle birlikte artık kimsenin çiftçimizi sömürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.