'İl Başkanı Yıldırım şehrin sorunlarından habersiz'

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, açıklama yaparak, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ı eleştirerek, şehrin gündeminden habersiz olduğunu iddia etti.

'İl Başkanı Yıldırım şehrin sorunlarından habersiz'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamalarını eleştirdi.

AKIN: “ELAZIĞ’IN SORUNLARINI ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINA İNDİRGEYEREK, HEMŞEHRİLERİMİZİN SORUNLARINDAN KOPUK OLDUKLARINI GÖSTERMİŞ OLDULAR”

Yıldırım’ın şehrin sorunlarından habersiz olduğunu iddia eden Akın, “Sayın Yıldırım yaptığı basın açıklamasında, Elazığ’ın sorunlarını Erdoğan Düşmanlığına indirgeyerek, aslında hemşehrilerimizin sorunlarından ne kadar kopuk olduklarını bir kez daha göstermiş oldular. Sanki Elazığ’da her şey yolundaymış da, muhalefet sadece Erdoğan’ı indirmek istiyormuş gibi bir hava oluşturmak en hafif tabirle hemşehrilerimizi aldatmaktır. Elazığ gibi ortalama nüfuslu bir şehirde bile bugün Ultrason gibi basit bir tetkike hemşehrilerimiz  2-3 ayda ulaşamıyor. MR vb. gibi tetkiklere 6 ayda ulaşamayan hastalar var. İlçelerde Hastane var ama sağlık ocağından farksız. Gidip herkes bakıp görebilir, bir ilçe hastanesinde kadın doğum uzmanı yok, MR cihazı yok, diyaliz ünitesi yok. 100 km öteden 10’larca diyaliz hastası Elazığ’a sadece bunun için geliyor. Dikkatinizi çekiyorum burası bir İlçe, köy değil. Diğer taraftan Elazığ’ın tüm ilçelerine bakabilirsiniz, bağlantı yolları henüz yapılmamış. İlçelerde lise düzeyinde yeterli öğretmen olmadığı için, vatandaş çocuğunu merkeze gönderiyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Lise eğitimi için merkeze gidilir mi? Bundan dolayıdır ki Eğitim sistemi çökmüş” dedi.

AKIN: “ELAZIĞ’DA MİLLETİMİZİN, HEMŞEHRİLERİMİZİN HER TÜRLÜ PROBLEMİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada, “Hayvancılık sayelerinde bitti. Vatandaşımız yem alamadığı için karnında yavrusu olan ineğini kesiyor. Hiç bir şey bilmiyorlarsa üreticilerle konuşsunlar. Mazot, elektrik, ilaç, işçilik aldı başını gidiyor bundan dolayıdır ki tarım da bitti. Çiftçi kan ağlıyor. Elazığlı et, peynir ve süt üreticileri perişan, esnaflarımız siftah yapamıyor. Sayın Şerafettin Yıldırım’a soruyorum? Maden ilçemize bir çivi çakmadığınız gibi oradaki Bakır Madenlerimizi peşkeş çekmek isteyen sizin partiniz AK Parti değil miydi? Saadet Partisi olarak Elazığ’da milletimizin, hemşehrilerimizin her türlü problemini yakından takip ediyor ve çözüm üretiyoruz ve her türlü haksızlığın karşısında duruyoruz. İş başına gelince her türlü istismarı kaldıracağız, üretim ekonomisini oluşturacağız, montajcı üretim, değil hammaddesine kadar yüksek katma değerli üretim yapacağız, planlamayı yeniden getireceğiz, adaleti tesis edeceğiz. Bu memleket artık sahipsiz değil hemşehrilerimiz müsterih olsun” ifadelerini kullandı.