İl Başkanı Ateş: 'Engellilere en büyük değeri milli görüş vermiştir'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yeniden Refah partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş bir mesaj yayınladı. Ateş mesajında, 'Engelli vatandaşlarımızı sadece bir gün değil, yılın her günü hatırlamak, anlamak ve ihtiyaçlarının çözümü için çalışmalar yapmak gerektiğinin bilincinde olunması gerektiğini ifade etti.'

İl Başkanı Ateş: 'Engellilere en büyük değeri milli görüş vermiştir'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yeniden Refah partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, milyonlarca engellinin yaşadığı ülkemizde, engelli vatandaşlarımızı sadece bir gün değil, yılın her günü hatırlamak, anlamak ve ihtiyaçlarının çözümü için çalışmalar yapmak gerektiğinin bilincinde olunması gerektiğine dikkat çekti.

"SON YILLARDA ÖNEMLİ ORANDA ARTIŞ GÖSTERDİ"

Son yıllarda önemli orada artış gösteren, insanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik halinin toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebileceğine dikkat çeken Başkan Ateş, Milli Görüş'ün iktidarda olduğu 54. Hükümet döneminde 3 Aralık 1996 gününün “Engelliler Bayramı” olarak ilan edildiğini, dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın teklifi ile TBMM’de engelliler gündemi ile özel olarak toplanıldığını, Başbakanlığa bağlı “Engelliler İdaresi Başkanlığı’nın kuruluşunun gerçekleştirilip yaklaşık 90 adet kanun maddesinde değişiklik yapılarak engellilerin lehine çok önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

"BİZİM İKTİDARIMIZDA ENGELLİLERİN MADDİ VE MANEVİ SIKINTILARI ORTADAN KALDIRILACAK"

Yeniden Refah Partisi olarak kendi iktidarlarında engellilerin maddi ve manevi sıkıntılarını ortadan kaldırmak için tüm imkânlarımızı seferber edeceklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, nüfusumuzun %12.5’ini engelli vatandaşlarımız oluşturmasına rağmen, kamu ve özel sektörde engelli istihdam zorunluluğu sadece %3 seviyesinde kaldığını, Yeniden Refah iktidarımızda engelli istihdam zorunluluğunun en azından %5’e çıkaracaklarını dile getirdi.