İktidar partisi belediye başkanı olduğunu unuttu mu?

Maden Belediye Başkanı Musa Orhan'ın AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın dün Maden ilçesine yaptığı ziyaret sırasında sorunları dile getirirken ifade ettiği sözler ve kullandığı dil bir iktidar partisi belediye başkanı değil de muhalefet belediye başkanı gibi konuşuyor yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İktidar partisi belediye başkanı olduğunu unuttu mu?

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Maden ilçesindeki soruna ilişkin vatandaşların da görüşlerini dinlemek üzere düzenlenen toplantıya katıldı. Sorunların çözümünde vatandaşların düşüncesine önem vererek her fırsatta onları dinlemeye özen gösteren Milletvekili Nazırlı, Madenlilerin düşüncelerini tek tek dinleyerek, süreç hakkında onlara bilgilendirme yaptı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ile birlikte toplantıya katılan Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın toplantıda ifade ettiği sözler ile üslubu ise tartışma konusu oldu.

İktidar partisi belediye başkanı olduğunu unutan Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın sözleri adeta muhalefet belediye başkanının tarzı olarak değerlendirildi.

31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen ve üç aydır görevde bulunan bir belediye başkanının ilçenin sorununu bugüne kadar milletvekillerine taşıyarak kapsamlı bir şekilde bilgilendirme yapmış olması gerekirken, vatandaşların da bulunduğu bir ortamda muhalefet belediye başkanı üslubuyla dile getirmesi yadırgandı.

Daha önce aday gösterilmediği için AK Parti’den istifa eden Musa Orhan, “AK Parti’ye bir daha geçmek bana haram olsun” demiş ancak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Maden Belediye Başkanı adayı olmuştu. Musa Orhan’ın geçmiş ile bugün değerlendirildiğinde sözleri ve üslubu kendisine daha çok sorun oluşturacak gibi görünüyor.