'Heyelan riskinin oluşmasına göz yuman Musa Orhan'dır!'

Kanal 23 ekranlarında Hasan Bak'ın sunduğu 'Seçime Doğru' programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Maden Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz'un Maden'deki seçim süreci ile ilgili seçim öncesi yaptığı açıklamalar şok etkisi yaratmaya devam ediyor.

'Heyelan riskinin oluşmasına göz yuman Musa Orhan'dır!'

Maden Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, kendinden önceki belediye başkanı şu anki AK Parti Belediye Başkan adayı Musa Orhan döneminde birçok usulüne uygun olmayan işler yapıldığını ve belediyenin zarar ettiğini belirterek, bizim dönemimizde belediye kara geçti dedi.

"HEYELAN RİSKİNİN SEBEBİ O GÜN Kİ YÖNETİM ANLAYIŞIDIR"

YRP Maden Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz önceki Belediye Başkanı Musa Orhan ve yönetiminin yanlış uygulamalarını eleştirerek, Maden'de heyelan riskinin neden ortaya çıktığını ve Maden'in taşınmasına sebep olan yanlış uygulamalara değinenerek, "Önceki dönemde yapılan yanlış bir yönetim, bir defa, harfiyat dökülmemesi yere harfiyatın döküldüğü için o dönemin Belediye Başkanı şuan ki AK Parti Belediye Başkan Adayı Musa Orhan'ın müdahale etmediği için, bunu engellemediği için, heyelan riski oluştu. Köprünün ayakları kırıldı. Köprü trafiğe kapatıldı. Ve bundan dolayı Maden ilçesi taşınması gündeme geldi. Halen de heyelan bölgesindeki risk devam ediyor. Bunun tek sebebi o gün ki yönetim anlayışıdır. O gün müdahale edilmiş olsaydı. Bugün Maden bu riski yaşamamış olacaktı." Dedi.

"YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ SAHTE BİLET BASMIŞ"

Başkan adayı Orhan Yavuz sözlerine şöyle devam etti, "Belediyenin gelirleri arasında biz geldikten sonra hizmetler ve gelirler artmaya başladı. Sonra bir baktık ki o dönem yazı işleri müdürlüğü yapan vatandaş sahte bilet basmış ve biz bunu mahkemeye verdik. Mahkemede itiraf ediyor. "Ben sahte bileti bastım ancak kullanmadım." Kullanmadığı için berat etti. Ama şunu itiraf ediyor. "Ben sahte bilet bastım sonradan pişman oldum" bu yönetim zaafiyeti olmazsa bir yazı işleri buna cesaret edemez." şeklinde konuştu.

"BİZ BU HAYVANLARI KENDİ CEBİMİZDEN ALDIK DEDİLER"

Bir önceki Belediye Başkanı ve şu anki AK Parti Belediye Başkan adayı Musa Orhan'ın yanlış yönetim anlayışını ve yaptıklarını tek tek belgeleriyle birlikte sıralayan YRP Maden Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz sözlerine şöyle devam etti, "Herkes bilir, Maden'de hayvanlarla çöp toplanır. 5 Adet hayvan alınmış, 2018 yılında alınmış bunlara 5 bin TL ödeme yapılmış, bu belgeyi gördükten sonra hayvancılara sordum. Dedim ki bu hayvanlar belediye tarafından sizlere dağıtılmış, ben iki tane personel değişikliği yapacam, iki tanesini normal hizmete çekecem bu hayvanları getirin yeni görevlendirdiğim arkadaşlara teslim edin. Savunmalarını yazdılar bana dediler ki, "Biz bu hayvanları kendi paralarımızla almışız" dediler.

"SIKINTI KEPÇECİ DE DEĞİL, O DÖNEM Kİ YÖNETİM ANLAYIŞINDADIR"

YRP Başkan adayı Yavuz kendi dönemindeki yönetim anlayışıyle bir önceki Belediye Başkanı Musa Orhan dönemindeki yönetim anlayışını belgelerle kıyaslama yaparak, belediyenin kepçe gelirlerinde kendi döneminde artış sağlanırken, bir önceki Belediye Başkanı yönetimindeki Belediyenin aynı kepçe operatörü olmasına rağmen kepçe gelirlerinde düşüş olduğunu ve bununda tamamen yönetim zaafiyetinden kaynakladığını belirterek, "Belediyenin kepçe gelirlerinin 2014-2019 yılları arasında 87 Bin TL gelir elde ederken aynı kepçe operatörü olmasına rağmen 2019-2024'te yılları arasında kendi döneminde 701 Bin TL gelir elde edilmiş. Burada sıkıntı kepçeci de değil, sıkıntı yönetim anlayışında." şeklinde konuştu.

Başkan adayı Yavuz belediyenin otobüs gelirlerine değinerek, bir önceki dönem Belediye Başkanı Musa Orhan ve yönetiminin 60 ayda elde ettiği gelirin 153 Bin TL olduğunu, kendi döneminde 18 ay çalıştırdığını ve sonra otobüsün sürekli arızalandığını ve sonra sattığını 18 ay içerisinde elde ettiği gelirin 191 Bin TL olduğunu belirtti. Aynı şekil misafirhane gelirine de değinen Yavuz, bir önceki yönetimin elde ettiği gelirin 5 yılda 4 bin 160 TL olduğunu kendi yönetimi döneminde ise 613 Bin TL olduğunu ve bu aradaki farkın ise tamamen yönetim anlayışından kaynaklandığını dile getirdi.