Her mevsimde farklı bir güzellik sunuyorsun Harput!

Elazığ'ın Tarihi Harput Mahallesi, Kar Altında Kartpostallık Bir Görüntüye Büründü.

Her mevsimde farklı bir güzellik sunuyorsun Harput!

Elazığ, Meteoroloji'nin uyarısıyla birlikte etkili olan kar yağışı sonucunda beyaz bir örtüyle kaplandı. Bu doğa olayı, özellikle bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi'nde adeta bir masal atmosferi oluşturdu. Tarihi yapılar, kar altında kartpostallık görüntüler oluşturarak muazzam bir güzellik sergiledi.

Medeniyetler beşiği olarak bilinen bin 200 rakımlı Harput Mahallesi, etkili olan kar yağışı ile tekrar beyaz gelinliğini giydi. Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi, Pisa kulesinden daha fazla eğik olduğu tescillenen Ulu Cami minaresi, türbeler ve diğer tarihi yapılar, karla birlikte izlenmesi keyif veren manzaralar oluşturdu. Harput, UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne kabul edilmiş olup, bu tarihi zenginlikleriyle büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, kar yağışını dört gözle beklediklerini ve bu beyaz örtünün Harput'u daha da güzelleştirdiğini belirtti. Karın su, hayat, bolluk ve bereket demek olduğunu vurgulayan Demirpolat, Elazığ Belediyesi'nin de gereken hizmeti sunduğunu ifade etti. Ayrıca, özellikle gece saatlerinde yoğun ilgi gören Harput'un, karı görmeye gelen ailelerle dolup taştığını dile getirdi. Mahalle Muhtarı, Harput'a çıkacak olanların kar lastiği kullanmalarını ve mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri almalarını önerdi. Harput, her mevsimde farklı bir güzellik sunan ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyüleyen bir destinasyon olarak öne çıkıyor.