Hemşehrimiz Görür'den Malatya depremi açıklaması!

Malatya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremin olası bir fay kesimi üzerinde gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Hemşehrimiz Görür'den Malatya depremi açıklaması!

Prof. Dr. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi. Geçmiş olsun, sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Elazığlı hemşehrimiz Görür, depremin 6 Şubat tarihindeki diğer depremlerle ilişkilendirilebileceğini belirterek, bu bölgede önemli bir enerji transferi olduğuna dikkat çekti. Yaşanan depremin etkilediği bölgenin DAF (Doğu Anadolu Fay) Zonu içinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, bu bölgede daha önceki depremler sonrasında kırılmamış bir fay kesimi olabileceğini ifade etti.

Depremin büyüklüğü konusunda Kandilli Rasathanesi ile AFAD arasında hafif bir fark olmasına rağmen, her iki kurumun da depremin ciddiyetini vurguladığı belirtildi. Kandilli'ye göre 5.3, AFAD'a göre 5.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayanları endişelendirdi.

Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrasında bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, bilimsel açıklamalarıyla da depremin nedenleri konusunda aydınlatıcı bilgiler sunmayı sürdürdü. Deprem uzmanı Görür'ün paylaşımları, bölgede depremle ilgili bilinci artırmaya yönelik önemli bir rol üstleniyor.