Harput'ta göz gözü görmüyor!

Elazığ'da Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından şehir genelinde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Bu doğrultuda, 1200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi, mevsimin ilk karıyla karşılaştı.

Harput'ta göz gözü görmüyor!

Elazığ'da Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından şehir genelinde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Bu doğrultuda, 1200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi, mevsimin ilk karıyla karşılaştı. Öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini giderek artırarak tipi şeklinde devam etti, bölge adeta beyaza büründü.

Kar yağışının tarihi dokuları örtmesi, mahalleye eşsiz bir güzellik kattı. Tipi şeklinde devam eden yağış, yer yer görüş mesafesini düşürdü. Ancak, güzellikleriyle ünlü Harput Mahallesi, mevsimin ilk karının keyfini çıkardı.

Öte yandan, yolların kapanmaması ve olası olumsuzluklara karşı önlem almak adına bölgeye ekipler sevk edildi. Kar yağışının etkisiyle tipi oluşması, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını gerektirdi.

Öte yandan, Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi, mevsimin ilk karıyla karşılaşarak beyaza büründü. Kar yağışının etkisiyle tipi oluştu, buna karşı önlemler alındı ve bölgedeki güzelliklerin üzerine kar örtüsü eklenmiş oldu.