Harput adeta bir kış masalına dönüştü!

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı kar yağışı, Elazığ genelinde gün boyunca etkili oldu ve şehir beyaz bir örtüyle kaplandı. Özellikle 1400 rakımlı tarihi Harput Mahallesi, kartpostallık görüntülerle süslenerek adeta bir kış masalına dönüştü.

Harput adeta bir kış masalına dönüştü!

Kent merkezi, bu yılın ilk defa kar yağışı ile beyaza büründü. Ancak, medeniyetler beşiği olarak bilinen ve tarihi zenginliklere ev sahipliği yapan 1400 rakımlı Harput Mahallesi, karın romantik dokunuşuyla ayrı bir güzellik kazandı. Tarihi mekanlar, beyaz örtüyle kaplanarak muazzam manzaralar oluşturdu. Vatandaşlar ise bu eşsiz kış manzarasını yaşamak için tarihi mahalleye akın etti.

Harput Mahallesi'nde keyifli bir gün geçiren vatandaşlardan Seda Aktaş, "Uzun bir aradan sonra Elazığ'da kar yağışı etkili oldu. Biz de arkadaşlarla birlikte tarihi Harput mahallesine çıktık. Bu anı ölümsüzleştirmek için bir sürü fotoğraf çektik" dedi.

Elazığ'a Van'dan gelen Sinan Arslan ise, "Manzaranın keyfini çıkarıyoruz. Güzel bir kar yağışı var. İlk defa bu mahallede kar yağışına şahit oldum. Tarih ile manzara birleşince eşsiz bir hava oluştu. Biz de keyfini çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı ise, kar yağışının şehre hoş bir atmosfer kattığını belirterek, belediye ekiplerinin ana arterlerdeki kar temizleme çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, vatandaşlara kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu anlamlı kış günlerinde, Elazığ sakinleri karın tadını çıkarırken, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Harput Mahallesi, adeta bir kış masalının içinde yer alıyor.