Fırsatçılar şimdi yandı! Başkan Gülyüz harekete geçti

El-Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaşanan deprem sonrası Elazığ'da evlerini fahiş fiyatlara kiralamaya çalışan ev sahiplerine karşı harekete geçti.

Fırsatçılar şimdi yandı! Başkan Gülyüz harekete geçti

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde ciddi yıkıma neden olan depremin acıları henüz tazeyken Allah'tan korkmaz fırsatçılar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Haber merkezimize gelen bilgilerde özellikle 20 Ocak 2020'de Elazığ'da yaşanan deprem sonrası devletin tüm imkanlarını seferber ederek, Yemişlik, Bizmişen, Zafran mevkilerinde aylık 1 Bin TL gibi taksitlerle yapmış olduğu TOKİ konutlarında daha önce ilanlara yakıt ücretini ödeyin oturun diye belirten bazı vatandaşlar Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı etki yaratan deprem sonrası Elazığ'da kiraları 2 Bin TL ile 2 Bin 500 TL gibi uçuk rakamlarla kiraya vermeye çalışması çoğu kesim tarafından tepkilerle karşılandı.

Deprem yaşamış bir şehir olarak böylesine ahlak dışı davranışların meydana gelmesi çoğu Elazığlı vatandaşları derinden üzdü. Birçok vatandaş bu tarz girişimleri, "Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz, Allah bize daha ne felaket vermesin, İnsanlık ölmüş, ahlak çökmüş" şeklinde yorumladı.

Konuya El-Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert bir dille eleştirerek, bu tarz girişimlerde bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını dile getirdi.

Başkan Gülyüz yapmış olduğu paylaşımda; "Ses versin emlakçılar, fırsatçılık yapan kim var ise isim toplayın. Ayda 1 Bin TL taksitle ev sahibi olacan, sonra şerefsizlik yapıp 2 Bin 500 ile 3 Bin TL kira isteyecen... Yarın ki işimiz öncelikle TOKİ dairelerinde fırsatçılık (şerefsizlik) yapanları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ve AFAD'a bildirmek. Böyle bir günde şerefsizlik yapan kim varsa karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

Fırsatçılar şimdi yandı! Başkan Gülyüz harekete geçti

Başkan Gülyüz'ün bu paylaşımı kısa sürede beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu. Yapılan yorumlarda Başkan Gülyüz'ün bu girişimi takdir toplarken, paylaşıma yorum yapanlar Gülyüz'ün bu girişimine tam destek verdi.

Fırsatçılar şimdi yandı! Başkan Gülyüz harekete geçti