'Esnafımız ayakta duramaz hale geldi'

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar Ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Esnafımız ayakta duramaz hale geldi'

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zamlar nedeniyle esnafların ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını belirten Havabulut, esnafların artık sabrının kalmadığını, enflasyona yenik düştüklerini ve ayakta duramaz hale geldiğini ifade etti.

Esnafların Bağ-Kur ödeyemez hale geldiğini kaydeden Mehmet Havabulut; “Her geçen gün değişen fiyatlardan dolayı esnaflarımız hem satış yapamıyor. Satışını yapsa bile aldığını yerine koyamaz hale geldi. sıfır cep telefonu almak hayal olduğu gibi taksit olmayınca işler durma noktasına gelmiş durumda. İnsanlar ikinci ele rağbet ederken pahalılık ikinci el ürünlerde maalesef yüksek rakamlara ulaştı. Cep telefonu tamiratı işi yapan esnaflarımızın aldıkları yedek parçaların fiyatları nerdeyse bir telefon fiyatı kadar” dedi.

Esnafların zor durumda olduğunu söyleyen Havabulut, Devletimizden acil önlem almalarını bekliyoruz. Esnaflarımızım refah seviyesi çok kötü durumda. İnşallah bu çıkmazdan biran önce kurtuluruz. Devletimize olan inancımız ve güvencimiz tamdır. Her koşulda esnafımızın yanındayız ”ifadelerini kullandı.