Elazığlı genç hafızlardan büyük başarı!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hafızlar Yarışması'nın bölge finali Şanlıurfa'da gerçekleşti.

Elazığlı genç hafızlardan büyük başarı!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hafızlar Yarışması'nın bölge finali Şanlıurfa'da gerçekleşti. İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları arasında yapılan yarışmada Elazığ'dan katılan bir öğrenci büyük bir başarı elde ederek bölge birincisi oldu.

Şanlıurfa'da düzenlenen Genç Hafızlar Yarışması'nda İmam Hatip Ortaokulları kategorisinde yarışan Muhammed Mustafa Selami, Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu mezunu olarak Elazığ Merkez İmam Hatip Lisesi ortaöğretim bölümünde okuyan bir öğrenci olarak öne çıktı. Kendisi büyük bir hafızlık yeteneğine sahip olduğunu göstererek bölge birincisi oldu.

Elazığlı genç hafızlardan büyük başarı!

Öte yandan, yine İmam Hatip Liseleri dalında gerçekleştirilen yarışmada Elazığ Hacı Hulusi Yahyagil İmam Hatip Lisesi'nden Abdullah Üçer de Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu mezunu olarak bölge üçüncülüğünü elde etti.

Elazığ İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yarışmaya katılan ve derece elde eden öğrencilerin, ailelerinin ve bu başarıda emeği geçen yönetici ve öğretmenlerin tebrik edildiği belirtildi. Elazığ'ı temsil eden öğrencilerin gösterdiği bu büyük başarının gurur verici olduğu vurgulandı."

Elazığlı genç hafızlardan büyük başarı!

Son olarak düzenlenen Genç Hafızlar Yarışması hakkında vatandaşlar, " Bu tür yarışmaların Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde ezberleyen ve okuyan gençler arasında yetenekleri ortaya çıkararak teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir etkinliktir. Bölge birincisi olarak öne çıkan Muhammed Mustafa Selami'nin başarısı, Elazığ ilinin dini eğitimdeki kalitesini ve öğrencilerinin yeteneklerini göstermesi açısından da önemlidir." İfadelerini kullandı.