Elazığ'dan en fazla adaylık başvurusu AK Parti'de yaşandı

AK Parti'de Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuru süreci sona erdi. AK Parti Elazığ Milletvekilliği Aday Adaylı için toplamda 72 isim aday adaylığı müracaatında bulundu. Öte yandan AK Parti İl Başkanlığında Cumartesi günü temayül yoklaması yapılacak.

Elazığ'dan en fazla adaylık başvurusu AK Parti'de yaşandı

AK Parti milletvekilliği aday adaylığı için başvurular 22 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da sona erdi.

Elazığ’dan en fazla adaylık başvurusu AK Parti’de yaşandı. AK Parti Genel Merkezi’ne ve AK Parti Elazığ İl Teşkilatı’na yapılan müracaat sayıları da belli oldu. Koordinasyon Merkezi Başkanı Semih Tekmen, Müracaatlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

2023 yılında Elazığ’da yapılan aday adaylığı başvurularına müracaatın 2018 yılı başvuru sayısını geçtiğini aktaran Tekmen: “2018 milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarında Elazığ’dan toplamda 75 adet müracaat almıştık. Bu yıl 72 olmuştu bu rakam ancak bunların içinden 4 tane de evraklarında eksiklik olan adaylığı kabul edilmeyen adayımız oldu. Bu sayıları ilave edince 2018 yılındaki toplam 75 olan sayıyı bu yıl +1 ile geçmiş bulunmaktayız.” Dedi.

Elazığ'dan en fazla adaylık başvurusu AK Parti'de yaşandı

AK Parti Genel Merkezi ile il başkanlıklarına başvuran milletvekili aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü teşkilat temayül yoklaması yapılacağını dile getiren Semih Tekmen Temayül: “25 Mart Cumartesi günü milletvekili aday adaylarımızın teşkilat içerisindeki karşılığını ölçmek için bir temayül çalışması olacak. Bu çalışma 10.00’da başlayıp 16.00’ya kadar sürecek. Bu yıl dijital ortamda yapılacak. Yapılacak temayül çalışmasının neticesini sayın Cumhurbaşkanımız ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız haricinde herhangi bir teşkilat mensubu görmüyor. Bu yüzden neticesiyle ilgili yapılacak yorumlar veya içeriği doğru olmayan bilgilere itibar edilmemesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yapılan müracaatlarda mevcut Elazığ milletvekillerinden Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar’ın Elazığ Milletvekilliği aday adaylık müracaatında bulunmadıkları görülürken Sermin Balık ve Zülfü Demirbağ’ın ise Elazığ Milletvekilliği için adaylık müracaatında bulunduğu öğrenildi.

Tekmen deprem süreci nedeniyle aday adaylarının tanıtım çalışmaları yaparken titiz davranmalarını istedi.