Elazığ'da siyaset başladı! Peki Elazığ ne bekliyor?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi yaklaşıyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Elazığlılar sandığa giderek 13. Cumhurbaşkanını ve 5 yıl boyunca kendilerini TBMM'de temsil edecek milletvekillerini seçecek.

Elazığ'da siyaset başladı! Peki Elazığ ne bekliyor?

14 Mayıs 2023 seçimlerine sayılı günler kala Elazığ siyasetinde de hareketlilik başladı.

Milletvekili aday adayları resmi müracaatlarını yaparken, bazı aday adayları da çoktan sahaya inip çalışmalarını yürüterek partilerine desteklerini sürdürüyor. Aday adayları listelerine baktığımızda yeni isimler dikkat çekiyor.

Yeni isimlerin yanında ise daha önce Elazığ'da milletvekiliği yapmış bazı isimler de yer alıyor. Aldığımız bazı duyumlara göre ilerleyen günlerde mevcut isimlerden bile aday adaylığını açıklaması beklenen isimler var.

PEKİ ELAZIĞ NE BEKLİYOR?

14 Mayıs 2023'te yapılacak Genel Seçimlere az bir süre kala vatandaşın seçiminde özellikle AK Parti'nin belirleyeceği listenin sandığa ciddi bir şekilde yansıması bekleniyor. Vatandaş listelerde denenmemiş, likayatli, dürüst, Elazığ'ın hakim, çözüm odaklı, ulaşılabilir, halkla sürekli iç içe olan, bulunduğu parti neresi olursa olsun sorunları TBMM'de dile getirebilecek vekil profili istiyor. Örnek olarak da muhalefet milletvekili Gürsel Erol'u gösteriyor.

Aday adaylığını açıklayan isimler içerisinde ise Fethi Sekin Şehir Hastanesinde başarılı bir yönetim biçimi ortaya koyarak hasta memnuniyetini ve hastane profilini üst düzeye taşımış Elazığ'ın tanıtımına olumlu yönde etki etmiş, Elazığlıların takdirini kazanmış Prof. Dr. Erol Keleş göze çarpıyor. Çoğu Elazığlı vatandaş Prof. Dr. Keleş'in kesin aday listesinde mutlaka olması gerektiğini belirtiyor.

Elazığ'ın listelerde kesin aday olarak görmek istediği bir diğer isim ise her daim Elazığ'ın yanında ve Elazığ ekonomisine ciddi desteği olan, dışarıda kazandığını şehrine yatırım olarak geri kazandıran, henüz aday adaylığı açıklaması yapmayan ama Elazığ'ın her seçim listesinde aday olarak görmek istediği Prof. Dr. Yasemin Açık, aday adaylığını açıklayıp açıklamayacağı ise merak konusu.

Elazığlı vatandaşların AK Parti sıralarında görmek istediği bir başka isim Elazığ TSO'da başarılı çalışmalarıyla ilin ekonomisine katma değer katarak görev yaptığı süre içerisinde her yıl ihracaat rekorlarıyla gündem olan ve özellikle Ocak 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddettindeki deprem sonrası ilin Afet Bölgesi İlan edilmesiyle alakalı haklı çıkışlarıyla vatandaşı bilgilendiren ayrıca Maden ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezevlerinin ilimiz ekonomisine kazandırılması noktasında ciddi emekler sarf ederek bazı kesimler tarafından linç edilmeye çalışılan fakat sonrasında gerek Afet Bölgesi konusunda gerekse maden rezervleri konusunda haklı çıkan  ve TSO Başkanlığı döneminde şehre çok önemli kazanımlarda bulunan Asilhan Arslan'ın mutlaka listede olması gerektiği düşüncesinde. Ancak Asilhan Arslan'ın şuan için aday adaylık açıklaması olmadı. Arslan'ın aday adaylığı başvurusunda bulunup bulunmayacağı ise merak konusu oldu.

Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü görevini başarı bir şekilde sürdürürken, Elazığ'a 2'nci pistin yapılmasında ciddi emekleri olan Zeynel Abidin Görür'ün aniden görevden alınması o dönem Elazığlı vatandaşlar üzerinde soğuk duş etkisi yaratmıştı. Liyakatli, çalışkan, disiplinli, yüksek iş takibi gibi yönetim biçimiyle dikkat çeken Görür'ün AK Parti aday sıralarında mutlaka olması gerektiğini dile getiren çoğu vatandaş bu tarz isimlerin AK Parti'ye yeniden değer katacağı görüşünde.

Elazığ'da siyaset başladı! Peki Elazığ ne bekliyor?

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4