Elazığ'da konutu ağır hasar alan vatandaşların dikkatine!

Elazığ Valiliği, Elazığ'da vatandaşların Hasar tespit sonuçlarını hasartespit.gsb.gov.tr ve E-devlet sistemi üzerinden görebileceğini ve konutu ağır hasar alan vatandaşların konteyner kente yerleştirileceğini duyurdu.

Elazığ'da konutu ağır hasar alan vatandaşların dikkatine!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Elazığ’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Meydana gelen depremlerde Elazığ’da birçok binada hasarlar ve çatlaklar oluştu.

Elazığ’da, Elazığ Valiliği tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Valiliği vatandaşların Hasar tespit sonuçlarının hasartespit.gsb.gov.tr ve E-devlet sistemi üzerinden görülebileceğini duyurdu.

Binasında ağır hasar olduğunu sistemde belge ile teyit eden afetzedeler barınma ihtiyacı olanların, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne müracaat etmeleri durumunda, acil barınma ihtiyaçları konteyner kentlerde sağlanabilecek.

Elazığ'da konutu ağır hasar alan vatandaşların dikkatine!

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada; “06.02.2023 Tarihinde Kahramanmaraş İlinde meydana gelen depremlerden ilimiz de etkilenmiştir. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 27 Hasar Tespit Ekibi ile ivedi olarak çalışmalara başlamış olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit sonuçları hasartespit.gsb.gov.tr/#!/ ve E-devlet sistemi üzerinden görülebilmektedir. Binasında ağır hasar olduğunu sistemde belge ile teyit eden afetzedelerden barınma ihtiyacı olanların, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne müracaat etmeleri durumunda, acil barınma ihtiyaçları konteyner kentlerde sağlanabilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.