Elazığ AK Parti'de yaprak dökümü!

AK Parti'de ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda yaşanan karmaşa dolayısıyla bir aday adayı daha AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne geçerek belediye başkan adayı oldu. Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, Yeniden Refah Partisi adayı olarak yeni bir döneme başladıklarını açıkladı.

Elazığ AK Parti'de yaprak dökümü!

AK Parti'den Maden Belediye Başkan Aday Adayı olan Orhan Yavuz, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı liderliğinde kurulan AK Parti'nin bir kurucu üyesi olarak, Maden ilçesine daha iyi hizmet etmek amacıyla yine AK Parti'den belediye başkanlığına aday adayı olduğunu, ancak geçtiğimiz günlerde Elazığ basınında yer alan aday listesi ile ilgili haberlerin kamuoyunda bilgi kirliliği ve kafa karışıklığına sebebiyet verdiğini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a doğru bilgilendirmelerin yapılmadığını düşündüğüm için AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden Maden Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Belirsizlik ve Geç Tekzip Süreci

Orhan Yavuz, açıklamasında, aday listesinin il teşkilatı tarafından hemen tekzip edilmemesinin, aday adayları için zorlu bir süreç olduğunu ifade etti. İl teşkilatının, aday isimlerinin doğru olmadığını ve henüz genel merkezden bir açıklama yapılmadığını basın açıklamasıyla duyurmasının birkaç günü bulduğunu belirten Yavuz, bu sürecin aday adayları açısından yıpratıcı olduğunu dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi'nde Adaylık

Yaşanan belirsizlik ve geç tekzip edilme sürecinin ardından Orhan Yavuz, AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılacak resmi açıklamayı beklemenin, aday arkadaşlarına ve diğer aday adaylarına haksızlık ve karışıklık yaratabileceğini düşündüğünü belirtti. Bu nedenle, AK Parti'den aday adaylığını geri çekerek, Yeniden Refah Partisi'nden Maden Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

"Rabbim Hakkımızda Hayırlısını Versin"

Yeniden Refah Partisi Maden Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz Maden'e hizmet için çıktığı bu yolda "Rabbim hem bizim için hem de ilçemiz için hayırlısını versin" diyerek, diğer aday adaylarına da başarılar diledi. Yavuz, Maden ilçesine daha iyi hizmet etmek için Yeniden Refah Partisi çatısı altında yeni bir döneme başladığını belirtti.