Dava şuuru iki ay sürdü!

Yeniden Refah Partisi'nden Elazığ Belediye Meclis Üyesi seçilen 2 meclis üyesinin kendilerine listeye yazan ismin görevden alınmasının ardından istifa etmeleri, dava şuuru 2 ay sürdü yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Dava şuuru iki ay sürdü!

Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi seçilen Yusuf Kenan Ateş ve Haluk Sertkaya partilerinden istifa ettiler. 

Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden iki meclis üyesi de eski il Başkanı Ömer Ateş’in kontenjanından listede yer bulan isimler. Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Yusuf Kenan Ateş, Ömer Ateş’in yeğeni; Haluk Sertkaya ise ortağı olduğu için meclis üyesi listelerinde kendine yer bulmuşlardı.

Ömer Ateş’in il başkanlığı görevinden alınmasının ardından önce Yusuf Kenan Ateş sonra ise Haluk Sertkaya istifa etti.

Yeniden Refah Partisi gibi dava bilinci ve şuuru olması gereken bir partide hizmeti ve emeği bulananları değil kendi yakın akraba ve arkadaşlarına listede yer veren İl Başkanı Ömer Ateş’in kendisinin görevden alınmasının ardından kendine yakın bu isimlerin istifa etmesi Türkiye’de siyasetin ne kadar ilkelerden uzak yapıldığının son örneği olarak görüldü.

Halkın Yeniden Refah Partisi’e verdiği oylarla seçilen bu isimlerin siyasal etik gereği meclis üyeliğinden de istifa etmeleri bekleniyor.