CHP'li Başkan Adayına tehdit iddiası!

CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi katılacağı bir canlı yayın programı öncesi kendisinin bazı belediye çalışanları tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Baygeldi, Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Başkan Adayına tehdit iddiası!

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ülke genelinde olduğu gibi siyasi parti adaylarının çalışmaları Elazığ ve ilçelerinde de heyecanlı bir şekilde sürüyor.

CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi'nin seçim çalışmaları kapsamında projelerini kamuoyu ile paylaşacağı televizyon programına konuk olacağı günün sabahında bir belediye personeli tarafından yolu kesilerek aleni bir şekilde tehdit edildiğini, "İhsan Akmurat'tan söz etmeyeceksin, gri pasaport kepazeliğinden bahsetmeyeceksin diye bir beyanı oldu. Canlı yayına girmeden evvelde 2 saat öncesinde yine bir belediye çalışanının telefonla arayarak adını soyadını vererek tehditkar bir şekilde, "Gri pasaporttan bahsetmeyeceksin ve İhsan Akmurat ile ilgili hiçbirşey konuşmayacaksın" demesi siyasetin ne denli nezaketsiz bir duruma getirdiğini gözler önüne seriyor." dedi. 

Başkan Adayı Baygeldi sözlerine şöyle devam etti, "Gri pasaport konusunu yerel basın hatta ulusal basın sıkça yer verdi zaten, dava devam ediyor. Bu gri pasaportla yurtdışına, Hırvatistan'a, Almanya'ya, farklı ülkelere giden kişilerin isim listesini bizde biliyoruz. Basında biliyor. Davaların dosyasıda mevcut basın çok sıkça yazıyor. Hatta şöyle son zamanlarda basının gri pasaportla gündeme gelen bir başkanın tekrar aday gösterilmesinin de AK Parti yönetiminin yetersizliğine dem vurarak söylüyorlar. Dolayısıyla ya yönetimler bilmiyor. Ya bilgi eksikliği var, yada bu korkulan, çekinilen konunun gündeme gelmesi gerçekten bir başkan adayı için çok önemli olsa ki öyle yani makamını kaybetmek istemiyor." şeklinde konuştu.

CHP'li Başkan adayı Baygeldi, "Basından okuduğumuz kadarıyla gri pasaport ile yurt dışına gidenlerin listeleri içinde PKK ve FETÖ terör örgütü mensubu kişilerinde olduğu söyleniyor. Bu konuyla alakalı yargı sürecinin devam ettiğini, bu konuların aydınlatılması gerektiğini ve aydınlatacak kişilerinde yine konunun muhattapları olduğunu, hatta kendilerinin bu konuyla alakalı bir açıklamalarının olduğunu ve bu konuyu kabul ettiklerini, ilçemizin adının bu tarz olaylarla anılmamasını bu yapılanın affedilemiyecek bir hata olduğunu, hatta AK Parti'nin böylesi olaylarla gündeme gelen birini hala ilçede aday göstermesinin akıl tutulması olduğunu düşünüyorum" dedi.

Başkan adayı Baygeldi son olarak canlı yayın programına çıkmadan önce telefonla tehdit aldığını belirterek, "Birazdan canlı yayına çıkacaksın, seni takip ediyoruz. Eğer ki gri pasaport mevzusuna girersen, İhsan Akmurat ile ilgili tek kelime konuşursan, seni Baskil'e sokmayacağız, seni ne yapacağımızı sen göreceksin diyip kapatıyor. Ve adını soyadını da veriyor. Numarası da bizde mevcut, gerekli şikayetlerimizi emniyetimize yaptık. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'de adaletin olduğuna inanıyoruz." İfadelerini kullandı.

CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Baygeldi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kendisini tehdit edenlerle ilgili şikayetçi olduğunu ve suç duyurusunda bulunduğunu da belirtti.