CHP, AKP'li vekillerin kurduğu vakfın peşini bırakmıyor

CHP Elazığ il başkanı Coşkun Çağlar Duran, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan 'İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin AKP'li vekil ve yöneticilerince kurulan İpekyolu Vakfı tarafından yönetilmesine tepki gösterdi.

CHP, AKP'li vekillerin kurduğu vakfın peşini bırakmıyor

CHP Elazığ il başkanı Coşkun Çağlar Duran, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan ‘İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin AKP’li vekil ve yöneticilerince kurulan İpekyolu Vakfı tarafından yönetilmesine tepki gösterdi.

Duran, “Buradan son kez gençlik merkezine adeta çöken AKP’li vekillere sesleniyorum; "O vakıftan elinizi çekmediğiniz ve il özel idaresinin yöneticilerinin o vakfa dahil edilmediği takdirde her platformda sizleri ve gayrimeşru işlemlerinizi ifşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanı ve  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Ocak’ta açılışı gerçekleştirilen gençlik merkezinin AKP’li vekil ve yöneticilerince kurulan İpekyolu Vakfı tarafından yönetildiği öne sürülmüştü.

CHP Elazığ il başkanı Coşkun Çağlar Duran, vakfın mütevelli heyetinde olan AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın İpekyolu Vakfı’ndan istifa etmeleri çağrısında bulundu.

“AKP’LİLER TARAFINDAN GENÇLİK MERKEZİNE ADETA ÇÖKÜLMÜŞ”

Devletin parasıyla kurulan gençlik merkezinin AKP’liler tarafından kurulan bir vakıf tarafından yönetilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten CHP Elazığ il başkanı Coşkun Çağlar Duran, şu ifadeleri kullandı;

“Devletin parasıyla kurulan bir gençlik merkezi eden il genel meclis üyeleri tarafından değil de AKP’lilerin oluşturduğu mütevelli heyeti tarafından yönetiliyor neden İl Özel İdaresi saf dışı bırakılıyor. Yatırım A.Ş’nin buradaki misyonu nedir? Elazığ’da kurulan ve faaliyet gösteren bir projede AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve danışmanın vakfın mütevelli heyetinde ne işi vardır? Oysa vakıflar siyasi ilişkilerden bağımsız olmalıdır. Devletin kurumu tarafından kurulan ve yönetilmesi gereken merkezin, mütevelli heyetini sadece AKP’lerin oluşturduğu bir vakıfa devri tarafımızca kabul edilemez. Burada “İpekyolu Vakfı” tüm süreci meşru bir zemine oturtabilmek için adeta biçilmiş kaftan olma görevini üstleniyor. Görünen o ki vakıf oyunları ile ilimiz için önem arz eden bu proje ile aykırı işlem ve eylemleri denetimden kaçırmak, devlet kurumlarında ki şeffaflıktan uzaklaşmak amacı ile vakıf kılıfına uydurmaya çalışmaktadırlar. Bizlerin ve kamuoyunun, AKP’liler tarafından gençlik merkezine adeta çökmelerine tepki göstermemizin ardından AKP’li vekil Metin Bulut “vakıf orada sadece proje yapıyor” diyerek sözde vakfın meşru olduğunu savunmaya çalışmıştır.”

“KURUMLARI SALTANATINIZI SÜRDÜĞÜNÜZ YERLER HALİNE GETİRMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Gençlik merkezinde ne tür çalışmaların yapıldığı ve hangi projelerin geldiğine dair kimsenin bilgi sahibi olmadığını belirten Duran, “Bu hali ile vakıf halka değil de AKP’ye hizmet etmektedir. Henüz merkezde hangi çalışmalarını yapıldığı bile bilinmezken gençlik merkezinin masraflarının giderek arttığını da tarafımızdan bilinmektedir. Ne üniversite, ne belediye, ne İl Özel İdaresi çalışmalara ortak edilmezken masrafların şirket aracılığıyla İl Özel İdaresine yük edilmesi oldukça düşündürücüdür. Devlet kurumlarını saltanatınızı sürdürdüğünüz alanlar haline getirmenize izin vermeyeceğiz. Gençlik merkezinde AKP’lilerin kurmuş olduğu vakıf gerek kuruluş gerek idareci anlamında vakıf amacı taşımamaktadır” diye kaydetti.

“VAKIFTAN ELİNİZİ ÇEKİN”

AKP’li vekillerin vakfın mütevelli heyetinden istifa etmeleri çağrısında bulunan Duran, “Devletin bütçesiyle yapılan bir merkezi, AKP’lilerin kendi keselerinden yapılmış gibi hareket etmelerine ve yandaşlarını kuruma yerleştirmelerine karşı sessiz kalmayacağımızı, bu gayrimeşru işlemin sonuna kadar takipçisi olacağımızı vakfın yöneticileri duysun. Buradan son kez gençlik merkezine adeta çöken AKP’li vekillere sesleniyorum, o vakıftan elinizi çekmediğiniz ve gençlik merkezinin gerçek sahibi olan il özel idaresinin yöneticilerinin vakfa dâhil edilmediği takdirde her platformda sizleri ve gayrimeşru işlemlerinizi ifşa etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Elazığ İl Genel Meclis üyesi Mahmut Okçuoğlu, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan ‘İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin İl Özel İdaresi tarafından değil AKP'li milletvekilleri ve yöneticileri tarafından kurulan ‘İpekyolu Vakfı’ tarafından yönetildiğini iddia etmişti.