'Bu işler ayrı ayrı uzmanlık alanı gerektiriyor'

SP Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine devam ediyor.

'Bu işler ayrı ayrı uzmanlık alanı gerektiriyor'

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın seçime az bir süre kara seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Akın mahalle, esnaf, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine devam ediyor. Akın bu kapsamda TMMOB Elazığ Mimarlar Odası, TMMOB Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası ve Harput-Der'i ziyaret etti.

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın TMMOB Elazığ Mimarlar ve Elazığ İnşaat Mühendisleri Odasında yaptığı açıklamada, "Sizlerin projlerimizi beğenmesi ve takdir etmesi elbette ki bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır. Çünkü teknik kişilerin yapacağı değerlendirme bu işin olup olmayacağını yönünde  daha ağırlıklı kanaatleri oluşturuyor. Odalarımız bizimle yakın bir mesai arkadaşı gibi olması lazım. Çünkü bu işler ayrı ayrı uzmanlık alanı gerektiriyor. Makina Mühendisleri, İnşaat mühendislerin, Mimarların, Elektrik ve Elektronik mühendislerin dahil olup katkı sunması lazım. Kentsel dönüşüm çok büyük bir ihtiyaç, işte yakında bir Bingöl depremi bekleniyor. Elazığ ve Kahramanmaraş depremini yaşadık. Çok büyük kayıplar verdik. Bu kayıpları her an verme olasılığımız var. Dolasıyla kentsel dönüşüm bizim ana temel hedeflerimizden biridir. Şehir merkezini görüyorsunuz, yıkılmış ve 4 - 5 sene geçti tek çivi çakılamamış. Bende yüksek Elektrik ve Elektronik mühendisiyim meslektaşlarımdan destek istiyorum. Sizleri en iyi ben, benide en iyi sizler anlarsınız. Bu işler teknik işler, herkesin ben yaparım deyip ortaya çıkabileceği işler değil. Ben her zaman diyorum hasta olursanız doktora mı gidersiniz yoksa kasaba mı? Gidersiniz. Bu işinde doktorları mühendislerin kendisidir" dedi.

Harput-Der üyeleri ile bir araya geldiği ziyarette Harput'u bilim merkezi haline getireceklerini aktaran Belediye Başkan Adayı Akın, "Sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimiz ile birlikte istişareli olarak çalışacağız. Onların sözleri, söylemleri, projeleri  ve bakış açılarını değerli olduğu ve değer gördüğü  bir yönetim anlayışını biz benimsiyoruz. Harput'a 'Dağ Evleri ve Uzay ve Gözlem Bilim Evi' inşallah kurulacak. Elazığ'ımızın bilim adamları buradan yetişecek. İnsanlarımızı şu uzay teknolojisini, uzayı izleme, astronomiye heveslendireceğiz ve bununla alakalı yurtdışından ve yurtiçinden bu bilim turizmini buraya akıtmanın bir yolunu arayacağız"diye konuştu.