'Bir daha AK Parti'ye geçersem haram olsun' dedi aday oldu

31 Mart 2024 Yerel Seçimlere az bir süre kala AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Açıklanan adaylar arasında en çok dikkat çeken aday geçmiş dönemde AK Parti'den aday gösterilmeyince AK Parti'yi yerden yere vuran Musa Orhan oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Bir daha AK Parti'ye geçersem haram olsun' dedi aday oldu

Daha önce aday gösterilmediği için Ak Parti’den istifa ederken “bir daha Ak Parti’ye geçmek bana haram olsun” diyen Musa Orhan’ın Ak Parti Maden Belediye Başkanı olarak açıklanması ilçede büyük bit tepkiyle karşılandı. 

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti'nin Elazığ ve ilçelerde yarışacak belediye başkan adayları netleşmeye devam ediyor. Parti, ilçe belediye başkan adaylarını belirleyerek kamuoyuyla paylaştı.

Açıklanan adaylar arasında 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Belediye Başkanı olan, 2013 yılında yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti'ye geçen ancak başka aday gösterilince partiden istifa ederek ayrılıp 2014 yılında Demokrat Parti'den yeniden Belediye Başkanı seçilen, 2015 yılında alkışlar eşliğinde rozet takarak yeniden AK Parti'ye geçen, 2018 yılında bu defa İYİ Parti'ye geçen ve İYİ Parti'den aday gösterilen ama seçimi kazanamayan Musa Orhan yine AK Parti'den Maden Belediye Başkan adayı gösterildi.

'Bir daha AK Parti'ye geçersem haram olsun' dedi aday oldu

AK Parti'nin Maden'de Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Musa Orhan'ın geçmiş dönemde AK Parti'den aday gösterilmeyince parti aleyhine konuşmalar yaparak dönemin milletvekili Şuay Alpay, Sermin Balık ve AK Parti Genel Merkezi hakkındaki konuşmalarıyla tehditler ve hakaretler eden ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu için sokak sokak gezen Musa Orhan bu yaşananlara rağmen AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı, Elazığ Milletvekillerinin önerisiyle AK Parti Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilmesi Madenli çoğu vatandaşlar ve teşkilat mensupları tarafından hayretle karşılandı.

Tüm bu yaşananların AK Parti İl Teşkilatı ve AK Parti Genel Merkez'e rapor edilmesine rağmen, Musa Orhan'ın yeniden aday gösterilmesi teşkilat içerisinde ve seçmen nezdinde AK Parti'nin Maden'i gözden çıkardığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğru bilgilerin verilmediği ve AK Parti içerisinde partiye kötülük yapıldığı yorumlarının yapılmasına sebep oldu.