Başkan Yunus Bal'dan istifa sonrası açıklama!

Maden ilçesinin Belediye Başkanı olarak 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) göreve gelen Orhan Yavuz'un istifası sonrası MHP Elazığ İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Başkan Yunus Bal'dan istifa sonrası açıklama!

Maden ilçesinin Belediye Başkanı olarak 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) göreve gelen Orhan Yavuz, 2024 yerel seçimleri öncesinde MHP'den istifa ettiğini duyurdu. Yavuz'un istifası, partinin Elazığ İl Başkanı Yunus Bal tarafından da onaylandı. Bal, yaptığı açıklamada, istifanın teşkilatça uygun görüldüğünü belirtti.

Başkan Bal'ın Açıklamaları

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Orhan Yavuz'un istifasının ardından yaptığı açıklamada, "31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Maden Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılması Teşkilatımızca onaylanan Sayın Orhan Yavuz, kıymetli Maden halkının temiz ve helal oyları ile Belediye başkanı seçilmiştir. 22 Ağustos 2023 tarihi itibariyle, Sayın Yavuz ile karşılıklı yapılan istişareler neticesinde Milliyetçi Hareket Partisinden istifası Teşkilatımızca uygun görülmüş olup MHP ile herhangi bir ilişkisi kalmamıştır." ifadelerine yer verdi.

Seçim Startı ve Vizyon

Bal, açıklamasında ayrıca 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere değindi. Türk Dünyası Lideri ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Türkiye genelinde seçim startını verdiğini belirten Bal, seçimlerde "Üretken Belediyecilik" vizyonunu 9 temel ilkeyle sürdüreceklerini ifade etti. Bu temel ilkelerin; Milliyetçilik, Çalışkanlık, Adalet, Dürüstlük, Çağdaşlık, Kalkınmacılık, Katılımcılık, Rekabetçilik ve Şeffaflık olduğunu vurguladı.

Yavuz'a Teşekkür ve Hayırlı Süreç Dileği

Bal, Orhan Yavuz'a hizmetleri için teşekkür ederken, sürecin hayırlı olması dileğinde bulundu. 2024 seçimlerine yönelik olarak, MHP'nin temel ilkelerine dayalı bir yol haritasının belirlendiğini ve bu ilkelere uygun adaylarla destan yazmak için teşkilatların hazır olduğunu belirtti.

Orhan Yavuz'un İstifa Gerekçesi

Orhan Yavuz'un MHP'den istifa gerekçesi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday adayı olmayı düşünmemesi ve parti stratejisinin kendisi dışında geliştirilmesi olarak açıklandı. Maden ilçesine hizmet verdiği süre boyunca MHP'nin desteğiyle çalışmalarını sürdüren Yavuz, partiden ayrılma kararını istişareler sonucunda aldığını ifade etti.

Yol Haritası ve Seçim Öncesi Heyecan

MHP'nin 2024 seçimlerine yönelik belirlediği 9 temel ilke, partinin yol haritasını çiziyor. Seçim öncesindeki bu istifa ve açıklamalar, parti içindeki dinamikleri ve seçim stratejilerini etkileyebilir. Yavuz'un istifasının ardından MHP'nin Maden'de nasıl bir aday belirleyeceği ve seçimlerde hangi stratejiyi izleyeceği, yerel siyaset gündemini etkileyen konular arasında yer alıyor.