Başkan Taşkın, eğitim çalışanlarının genel sorunlarıyla ilgili taleplerini açıkladı

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, promosyon ücretleri, kariyer basamakları sınavı, eğitim ödenekleri, sözleşmeli istihdam sorunu ve eğitim çalışanlarının genel sorunlarıyla ilgili taleplerini açıkladı.

Başkan Taşkın, eğitim çalışanlarının genel sorunlarıyla ilgili taleplerini açıkladı

Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen tarafından basın açıklaması yapıldı. Üyeler, promosyon ücretleri, kariyer basamakları sınavı, eğitim ödenekleri, sözleşmeli istihdam sorunu ve eğitim çalışanlarının genel sorunlarıyla ilgili Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, eğitim çalışanlarının taleplerini istemeye devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Taşkın, eğitim çalışanlarının genel sorunlarıyla ilgili taleplerini açıkladı

Başkan Taşkın: “Mülakat haksızlıktır, adaletsizliktir ve birilerine çıkar sağlamaktan başka bir işe de yaramamaktadır. Mülakat kavramı tüm bileşenleri ve gerekçeleri ile birlikte kamudan tamamen çıkarılmalıdır. Proje okullarına atanan öğretmen ve yöneticilerin belirlenmesi tamamen objektif kriterlere göre olmalıdır. Bizler Türk Eğitim-sen olarak liyakat her daim ön planda tutulmalıdır ve unutulmamalıdır ki emaneti ehline verip adaletle hükmetmek hepimize farz kılınmıştır. Üniversite eğitimini tamamlamış bir eğitim çalışanının diğer üniversite çalışanından ayrı düşürülmesi haksızlıktır. göreve geldiğimiz Kasım ayı itibariyle ilimizdeki tüm eğitim çalışanlarında farkındalık oluşturmak adına diğer il ve ilçelerde yapılan promosyon anlaşmalarını kamu oyu ile paylaşmış ve bu konunun tüm eğitim çalışanları ile paylaşmış bilinmesini sağlamıştık. İlimizde yapılan promosyon anlaşması ülkemizin en düşük miktarlı promosyon anlaşmasıdır. Zamanın şartlarına göre çok iyi miktarda kabul edilecek anlaşmalar bile iptal ediliyor ya da güncelleniyorken biz neyi bekliyoruz?” ifadelerin kullandı.

“KADRO SÖZÜ GECİKTİRİLMEDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yaptığı açıklamada, “Bir başka sorunumuz, 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilirken eğitim çalışanları unutulmuş ve üvey evlat muamelesi görmüştür. Üniversite eğitimini tamamlamış bir eğitim çalışanının diğer üniversite mezunu çalışanlardan ayrı düşünülmesi haksızlıktır. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görevli tüm çalışanların ve dahi 2008 yılından sonra göreve başlayanların da 3600 ek göstergeden yararlanması gerekmektedir. Yine sözleşmeli olarak çalışan tüm eğitim çalışanlarına verilen kadro sözü geciktirilmeden hayata geçirilmeli ve tayin, terfi gibi sorunları da bir an önce çözülmelidir” dedi.

“GÖREVDE YÜKSELME SINAVI GECİKTİRİLMEDEN YAPILMALIDIR”

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yaptığı açıklamada, “Öğretmenevleri konusu camiamızın önemli sorunlarından biridir. Maalesef birçok öğretmenimiz ülkemizin pek çok noktasında öğretmenevinde kalmak istemesine rağmen her defasında “yerimiz yok, odalarımız dolu” cevabı ile karşı karşıya kalmaktadır. Kendi personeline kapılarını bu kadar kapatan başka bir kurum misafirhanesi yoktur. Geçtiğimiz günlerde milli eğitim bakanlığının açıklamış olduğu öğretmenevlerinden tüm öğretmenlerin %50 indirimli yararlanması bizler açısından olumlu karşılansa da bu uygulamadan tüm eğitim çalışanlarının yararlanması hepimizin ortak düşüncesi ve talebidir. Bununla beraber yıllardır beklenen görevde yükselme sınavı daha fazla geciktirilmeden yapılmalıdır. Beklenti içinde olan eğitim çalışanlarına bu müjdenin bir an önce verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Taşkın, eğitim çalışanlarının genel sorunlarıyla ilgili taleplerini açıkladı

“TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ İHTİYACININ KALICI OLARAK ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI”

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yaptığı açıklamada, “Elzem konulardan bir diğeri, okullarımızın temizlik ve güvenlik görevlisi ihtiyacının kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasıdır. Özellikle son yıllarda yapılan kısa süreli alımların okulların sorunlarına çare olmadığının bilinmesini istiyoruz. Hepimizin malumu olduğu gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat’ta kanunlaşarak yürürlüğe girmiş ve 12 Mayıs’ta yönetmelerinin ilanı ile birlikte birçok sorunu ortaya çıkaran bir süreç başlamıştır. Alanında ihtisas eğitimini tamamlayıp üniversiteden mezun olmuş, KPSS’de başarılı olmuş, mülakatı geçmiş, adaylık kaldırma sınavında yeterliliğini ispatlamış mesleğinde yılları geride bırakmış öğretmenlerimize, meslek hayatları boyunca bir kez dahi karşılaşmayacakları eğitimler dayatma ile verilmiştir” şeklinde konuştu.

“PROMOSYON ANLAŞMASI REVİZE EDİLMELİ VEYA İPTALİ SAĞLANMALIDIR”

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yaptığı açıklamada, “Ülkemizde son dönemde oldukça popüler olan promosyon konusu hepimizin bildiği gibi ilimizde de oldukça sıcak bir gündem maddesidir. Göreve geldiğimiz Kasım ayı itibariyle ilimizdeki tüm eğitim çalışanlarında farkındalık oluşturmak adına diğer il ve ilçelerde yapılan promosyon anlaşmalarını kamuoyu ile paylaşmış ve bu konunun tüm eğitim çalışanları tarafından bilinmesini sağlamıştık. Evet, ilimizde yapılan promosyon anlaşması, ülkemizin en düşük miktarlı promosyon anlaşmasıdır. Konu ile ilgili olarak il milli eğitim müdürlüğümüze yapmış olduğumuz resmi başvuru ve birebir görüşmelerimiz tüm kamuoyu tarafından yakından takip edilmiştir. Üyelerimize karşı sorumluluk anlayışı ile hiçbir şahsi beklenti içinde olmadan, tekraren ifade etmek istiyoruz, ülkemizin en düşük miktarlı promosyon anlaşması çalışanların yüreklerine su serpecek şekilde revize edilmeli veya iptali sağlanmalıdır” dedi.