Başkan Kaplan, İktidarı Uyardı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, hükümete sundukları, krizden çıkış çözüm önerilerinin acilen uygulanması gerektiğini söyledi ve 'Millet adına devleti yöneten iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Artık partizanlık yapmaktan vaz geçin. Sizler krizi yönetemediğiniz gibi yeni krizler oluşturup şehrin huzurunu bozuyorsunuz' diyerek iktidara yüklendi

Başkan Kaplan, İktidarı Uyardı!

Bir basın açıklaması gönderen CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, iktidara yüklenerek, “Devleti iyi yönetemediğinizin sizde farkındasınız. Bu millete bir iyilik yapın da erken genel seçime gidin” dedi. Kaplan açıklamasında, “Partilerimiz ve dünya görüşümüz farklı olsa da devletin birliği bölünmez bütünlüğü milletimize, bayrağımıza ve değerlerimize bakış açımız ve bağlılığımız aynıdır.  Davamız  83 milyon insanımızın huzuru ve bekasıdır.  Bir ülkede hak hukuk ve adalet olmazsa huzur ve bekanın hayata geçmesi asla mümkün olmayacaktır. CHP olarak herkese sesleniyorum gelin farklılığımızı bir tarafa bırakalım. Hep birlikte kardeşçe,  omuz omuza ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için çabalayalım.  Bizleri bölmeye parçalamaya çalışanlara inat devletimiz ve milletimiz için hep birlikte çalışarak daha güçlü bir Türkiye olmak için mücadele edelim.” İfadelerine yer verdi.

'DEVLETİMİZİN SAAT GİBİ İŞLEYEN SİSTEMİNİ BOZDUNUZ'

“Millet adına devleti yöneten iktidarı bir kez daha uyarıyoruz” diye konuşan Başkan  Kaplan, “İşçinin, köylünün, çiftçinin, emeklinin, memurun, esnafın, sanayicinin, öğrencinin yani tüm kesimlerin ve katmanların hakkını gündeme taşımak ve savunmak bizim görevimizdir. Onların hakkını vermek ve hukukunu korumak da sosyal devletin görevidir. Millet adına devleti yöneten iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Artık partizanlık yapmaktan vaz geçin. Sizler krizi yönetemediğiniz gibi yeni krizler oluşturup şehrin huzurunu bozuyorsunuz.  Üstüne bütün bunları yapan siz değilmişsiniz gibi kendi suçunuzu başkalarına yüklüyorsunuz.  Covit-19’u yani pandemiyi bahane ederek eğitimden tutun da  sağlığa varıncaya kadar devletimizin saat gibi işleyen sistemini bozdunuz.  Devlet kademelerindeki görevlendirmelerde liyakatin canına okudunuz. Sırf yandaşlarınızı hak etmediği noktalara taşıyabilmek için devletin tüm kurumlarının ayarını bozdunuz. Devleti işlemez hale getirdiniz” dedi.

'İKTİDARIN BİRİNCİ GÖREVİ, İNSANLARINI YAŞATMAKTIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümete önerdiği ve kamuoyuna da açıkladığı 17 maddelik krizden çıkış çözüm önerilerinin acilen uygulanmasını isteyen Kaplan; “Size bir başka önerimiz de  insanlarımızı ötekileştirmeden ayrıştırmadan  dertlerine derman olun, kimseyi daha fazla yoksullaştırmayın her gün iflas  eden ve kepenk kapatan iş yerleri, borcunu ödeyemeyen, esnaf kardeşlerimiz, gün geçtikçe daha çok yoksullaşan ve geçim sıkıntısı nedeniyle, her gün  intiharlar eden  vatandaşlarımızı basından görüyoruz okuyoruz. Bu noktada iktidarın birinci görevinin insanlarını yaşatmak olduğunu hatırlatmak istiyoruz.” Diye konuştu.

'BİZ SİZİN BU SORUNLARI ÇÖZEMEYECEĞİNİZİ BİLİYORDUK'

İktidarın görevinin insanların dertleri ile ilgilenmek ve yaşamış oldukları sorunlara çözüm bulmak olduğunu belirten Başkan Kaplan, “Biz sizin bu sorunları çözemeyeceğinizi biliyorduk. Vatandaşlarımız ise sizin bu beceriksizliğinizi maalesef yaşayarak gördüler. AKP iktidarı ve onun küçük ortağı MHP, vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları çözmek yerine bu sorunları unutturmak için yeni sorunlar oluşturmaktadır. AKP ve küçük ortağı MHP’nin ortaya koyduğu bu politika vatandaşlarımızın sorunlarını daha da derinleştirmektedir. Buradan açıkça söylüyorum; bu ülkeyi yönetemiyorsunuz 18 yıldır bu ülkenin kaynaklarını kullandınız. Devleti soyup soğana çevirdiniz. Cumhuriyet tarihi boyunca kazandığımız her şeyi sattınız yandaşlarınıza peş keş çektiniz.  Bu ülkeyi kuran atalarımızın bu ülke vatandaşlarına miras bıraktığı bütün değerleri yok ettiniz.  Bu ülkenin doğmamış çocuklarını bile borçlu hale getirdiniz 18 yılda bu millete borçtan başka bir şey bırakmadınız.” İfadelerini kullandı.

'EMPERYALİST ÜLKELERE MİLLETİN SIRTINDAN BOL BOL FAİZ VERİYORSUNUZ'

Başkan Kaplan, açıklamasının devamında; iktidara dair çok çarpıcı iddialarda bulunarak; “Emperyalist ülkelere milletin sırtından bol bol faiz veriyorsunuz” diyerek  “Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimize daha fazla zarar vermenize eziyet çektirmenize, devletimizi yıpratmanıza, borç batağına sürüklemenize yoksullaştırmanıza izin vermeyeceğiz.  Sizin sırf yandaşlarınızı zengin etmek için aldığınız iç ve dış borçlar nedeniyle emperyalist  mihraklar ülkemizi aşağılamakta ve bize aba altından sopa göstermektedir.  Her geçen daha fazla günah işliyorsunuz.  Emperyalist ülkelere milletin sırtından bol bol faiz veriyorsunuz. Farkında mısınız vebal alıyorsunuz.” Dedi.

Kaplan açıklamasının sonunda; “Devleti iyi yönetemediğinizin sizde farkındasınız. Yaptığınız bunca kötülükten sonra bu millete bir iyilik yapın da erken genel seçime gidin. Bu millet sizden kurtulsun ve biraz nefes alsın. Milletin karşısına çıkın ‘biz yönetemiyoruz’ deyip iktidarı bırakın.  Milletimiz devlet yönetme bilgisi, becerisi ve tecrübesi olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün tapusunu aziz milletimize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisine yetki versin.  Bu sayede devlet nasıl yönetiliyormuş görmüş olursunuz.  Buradan aziz milletimize sesleniyorum; Partimiz başta olmak üzere Millet ittifakını oluşturan partiler olarak bizler vatandaşımızın  derdine deva olmaya, yokluğu, yolsuzluğu ve hukuksuzluğu bitirme azmindeyiz ve kararlıyız   ülkemizin sorunlarını çözmeye hazırız. Ülkemizi refaha insanlarımızı huzura kavuşturmak için hazırladığımız çalışmalarla AKP ve onun küçük ortağının bu millette açtığı derin yaraları kısa süre içerisinde saracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerinde bulundu