Başkan Havabulut'tan vekillere çağrı!

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yeni açıklanan kredi faiz oranlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Havabulut, faiz artışının esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, Elazığ'ın da kapsam dışı bırakılması gerektiğini belirtti.

Başkan Havabulut'tan vekillere çağrı!

Başkan Mehmet Havabulut, Türkiye’nin temel taşı olan esnaf ve sanatkarların, son dönemde yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Havabulut, yapılan faiz artışının esnaflar üzerindeki yükü artırdığını ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye’nin temel taşı olan esnaf ve sanatkarımızın zor günler geçirdiği şu dönemlerde, esnaf kefalet kooperatiflerinden hazine destekli düşük faizli kredilerin güncellenerek faiz artışına gidilmesi, esnaflarımızın çekmiş olduğu kredilerin yükselmesine sebep olmuştur.”

Elazığ’ın yaşadığı depremler sonrası iş merkezleri ve işyerlerinin büyük zarar gördüğünü hatırlatan Başkan Havabulut, esnafların toparlanma sürecinde olduklarını belirtti. “İki deprem yaşamış, iş merkezleri yıkılmış ve ayakta durmakta zorlanan esnaflarımız toparlanamazken, bu yapılan faiz artışı kabul edilemez. Ağır hasarları halen üzerinde bulunan esnafımıza faiz yükünün bazı illerde kapsam dışı bırakılmışken, Elazığ’ın da dahil edilmesi gerekmektedir,” dedi.

Havabulut, Elazığ’ın kapsam dışı bırakılmasını talep ederek, şehrin milletvekillerine bu konuda yardım çağrısında bulundu. “Şehrimizin milletvekillerine bu konunun çözümü için yardımlarını esnaf ve sanatkarlarımız adına çağrıda bulunuyorum. Esnafı yaşat ki devlet yaşasın,” diyerek, esnafların yaşadığı zorlukların hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Havabulut’un açıklamaları, Elazığ’daki esnafların mevcut ekonomik şartlar altında hayatta kalma mücadelesini ve yaşadıkları sıkıntıları gözler önüne serdi. Esnaflar, yüksek faiz oranlarının getirdiği mali yükün altında ezilmek istemiyor ve yetkililerden bu konuda çözüm bekliyor.

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut’un yaptığı açıklamalar, yeni kredi faiz oranlarının esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerini ve bu konuda atılması gereken adımları vurgularken, Havabulut, yetkililere seslenerek, Elazığ’ın da faiz artışından muaf tutulmasını ve esnafların bu zor dönemde desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Esnafların bu zorlu süreçte ayakta kalabilmeleri, sadece onların değil, aynı zamanda yerel ekonominin sürdürülebilirliği açısından da büyük önem taşırken, Başkan Havabulut’un çağrısının yetkililer tarafından dikkate alınması ve esnafların taleplerine yönelik adımların atılması, Elazığ esnafının geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.