Başkan Bayar'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda liyakat vurgusu!

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Nusret Bayar, 1- 7 ekim camiler ve din görevlileri haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bayar açıklamasında, her yıl kutlanan bu haftanın çözüm önerilerinin konuşulduğu bir zaman dilimi olması gerektiğini söyledi.

Başkan Bayar'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda liyakat vurgusu!

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Nusret Bayar, camiler ve din görevlileri haftası dolayısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“LİYAKATİN ESAS ALINDIĞI BİR SİSTEMİN UYGULANMASI SAĞLANMALIDIR”

Din görevlilerinin haftasını kutlayan Başkan Bayar, din görevlilerinin sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. Bayar, “Camiler ve Din görevlileri haftası çalışanlarımızın problemlerinin görüşüldüğü ve çözümlerinin bulunduğu zaman dilimi olmalıdır. Teşkilat mensuplarımızın tamamı kurum kimlik aidiyetleri hususundaki hassasiyetlerinin artırması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Çalışanlarımızın İslam’a, kurumumuza ve milletimize hizmet etme azim ve gayretindeki motivasyonlarını yükseltmek kurum idarecilerinin en önemli görevleri arasında olmalıdır. Bunun için liyakatin esas alındığı, bilginin, tecrübenin ve adaletin öne çıkarıldığı bir sistemin uygulanması sağlanmalıdır” dedi.

Başkan Bayar'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda liyakat vurgusu!

“ÇALIŞANLARIMIZIN ROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Din görevlilerinin her zaman haklarını korumaya devam edeceklerini belirten Bayar, üyelerinin çektiği sıkıntılara değindi. Bayar, “Diyanet çalışanlarımız kurum içinde ve dışında çeşitli problemlerle karşı karşıyadır. Camiler ve din görevlileri haftasında konuşulması ve gereğinin yapılması gereken konulardan bazıları hatırlatmak gerekirse kurumiçi çalışanlarının birbiriyle olan ilişkileri atama, nakil ve görevde yükselme ve unvan değişikliğinin şeffaf ve kolay erişilebilir olması, din görevlilerimizin lojman yapımları 4B sözleşmeli çalışanlar ile vekil imam hatip, müezzin kayyum ve Kur’an kursu öğreticilerinin kadro talepleri, izin işlemleri, sınavsız geçiş, ilitam, kurum içi yapılan sınavlar, hac, umre, yurt dışı görevlendirmeleri çalışanlarımıza yönelik isimsiz ya da sahte isimlerle şikayetlerin işleme alınması. Çalışanlarımızın haklı taleplerinin daima yanında olmaya ve problemlerinin çözümü için sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz. Her zaman milletimize hizmet yolunda çalışanlarımızı ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hakkaniyet, bilgi, liyakat sadece devletimize sadakat anlayışının olmazsa olmaz olduğunu dile getireceğiz” dedi.