Başhekim İrfan Kaygusuz: Yeni proje çok, ama mekan sorunu var

Yoğun bakım yatak sayısını geleceği planlayarak artırmayı düşündüklerini ifade Eden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, hastane bünyesine kazandıracakları projeler ve yeni birimlerle ilgili bilgiler verdi.

Başhekim İrfan Kaygusuz: Yeni proje çok, ama mekan sorunu var

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Elazığ Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kaygusuz, yoğun bakım yatak sayısını geleceği planlayarak artırmayı düşündüklerini belirterek, hastane bünyesine kazandıracakları projeler ve yeni birimlerle ilgili bilgi verdi.

KAYGUSUZ: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, “Yeni proje çok. Ama mekan sorunu var. Mekan sorununu halledebilirsek özellikle yoğun bakım sayımızı; yataklarımız şu anda evet yeterli ama geleceği de planlayarak yoğun bakım yatak sayımızı arttırmayı özellikle istiyoruz. Yüzün üzerinde bir kompleks yoğun bakım oluşturma planlarımızda var. Yine onkoloji merkezimiz açıldı, hematoloji merkezimiz açıldı. Orada kemik iliği transplantasyonu merkezi çalışmamız var. Sonlanmak üzere. Eğer ruhsatını alabilirsek Sağlık Bakanlığı’ndan. Kısa zamanda onu açmayı düşünüyoruz. Çünkü bölgemizde kemik iliği transplantasyonu için hastalarımız daha batı illerine gitmek zorunda kalıyorlar. İnşallah orayı ruhsatlandırırsak o da yakın gelecekte çözülmüş olacak. Mekan olarak her şeyi hazır. Ruhsat aşamasında. Onu da inşallah kısa bir zamanda tamamlayacağız. Yine onkoloji merkezimiz binamız olmasına rağmen maalesef bölgede onkoloji hastaları çok fazla. Yatak sorunu zaman zaman yaşıyoruz. İkili odalarda hastalarımızı yatırmak zorunda kalıyoruz. Belki orayı rehabilite edip daha geniş bir merkeze kavuşturabilir miyiz onunla ilgili çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

KAYGUSUZ: BİRÇOK MERKEZİ ELDEN GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, “Ameliyathanelerimiz yeterli. Geçmiş dönemde yapılmıştı. Şu anda ameliyathane sayısında hiçbir sıkıntımız yok. Plan çok, proje çok ama tabi bunların hepsinin gerçekleşmesi için para desteği lazım. İnşallah maddi sıkıntı çekmezsek 2021 yılı bütçemiz buna uygun olursa birçok merkezi elden geçirmeyi düşünüyoruz. Oraya bir dönüşüm merkezimiz belki oluşturabilir. Genel cerrahi içerisinde; sürdürülen kanser ameliyatları için ayrı bir cerrahi onkoloji merkezi oluşturabilir. Bunların hepsi mekan ve parayla ilişkili şeyler. İnşallah kısa bir süre içerisinde bunları yapmayı başarabiliriz” şeklinde konuştu.

Haber Detay Görseli