Bağımsız aday Prof. Dr. Bilal Çoban'dan sert açıklama!

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice ilçelerinin deprem tazminatı kapsamına alınmaması üzerine açıklama yaptı.

Bağımsız aday Prof. Dr. Bilal Çoban'dan sert açıklama!

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, deprem tazminatı kapsamına merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinin dahil edilip Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice ilçelerinin deprem tazminatı kapsamına alınmaması üzerine açıklamalarda bulundu.

“ELAZIĞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, diğer ilçelerin üvey evlat olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek; ‘’Bildiğimiz üzere 24 Ocak depreminin ismi, kamuoyunda Sivrice Depremi olarak ifade edilmişti. Birçok vatandaşımız mağdur olmuş, ilimiz ve bölgemiz depremden acı bir şekilde etkilenmiş, Allah rahmet eylesin canıyla ve yine malıyla insanımız doğal afete yakalanmıştı. Şehrimizin yaraları henüz daha sarılmamışken, Allah’tan tekrarını yaşatmamasını niyaz ettiğimiz 6 Şubat Maraş depremi, Tüm ülkemizi korkuya sevk etmiş, binlerce can kaybı ile yüreklerimize ateşi düşürmüştür. Bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diler, bizi koruyup kollamasını niyaz ederim. Bu süreçleri acılı bir şekilde geride bırakıp, öncelikle olağan üstü hal bölgesi ilan edilen ve şehrimizin de içerisinde bulunduğu 11 ilin ekonomisinden sosyolojisine, sanatından sporuna, yaralarının sarılması için devletimiz de milletimiz de yoğun mücadele içerisine girmiştir. Fakat geçtiğimiz günlerde cazibe merkezi iller kapsamına alınan yine bu 11 ilimizin içerisinde Elâzığ’ımız da vardı. Bu kapsamda 9 ilçemiz 6. Bölge teşviklerinden yararlanmıştı, Ağın ilçemiz kenara atılarak bu kapsam içerisine alınmamıştı. Bugün de görüyoruz ki, depremden etkilenen illerde çalışan kamu personeline tazminat ve çalışma ücreti ödenmesi kapsamına Sivrice Arıcak Keban Ağın ilçelerimiz yine kapsam dışında kalmıştır. Zorlu mücadelelerle öncülüğünü ettiğim, olağan üstü hal illerinde 11. İl yaptırdığımız Elazığ, bütünüyle değerlendirilmemektedir. Bu haksızlıklar karşısında susan siyaset kurumu, şehrin menfaatlerini görmezden gelmektedir. Yine ben siz değerli basın mensupları aracılığıyla söz veriyorum ki, bugünden itibaren yine mücadele vererek, bizden başka 10 ilin aldığı tüm hakları, tarafımızca Elazığ için meclis kürsüsünden haykıracağım ve işin takipçisi olacağım. Elazığ sahipsiz değildir. Elazığ’ın insanı, bu şehrin gerçek sahipleridir. Mağdur oldukları kadar mücadeleci tavırlarıyla, vatandaşımızın yanında olacak, öncülük ederek kaybedilen haklarımızı geri kazanacağız.’’ dedi.

Bağımsız aday Prof. Dr. Bilal Çoban'dan sert açıklama!

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmaları kapsamında mahallesi Hüseynik’e gitti. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen bağımsız aday Çoban vatandaşlara hitap etti.

15 yıllık emeğimize şahit hemşerilerim, kararını bizden taraf vermiştir diyen bağımsız aday Çoban, açıklamalarına şöyle devam etti: “Sevgili hemşerilerim, bu coşkulu karşılama ile beni bağrınıza bastınız, var olasınız. Çocukluğumuzun geçtiği bu sokaklarda buluşmaktan çok mutluyum. İçlerinizde ilkokul arkadaşlarım, babamın arkadaşları, ekmeğini yediğim ablalarım var. Var olun. Ben dün de bu sokaklarda sizlerin sorunlarına çözümler arıyordum, yarın da bu sorunları çözmek için varlığımızı sürdüreceğim. Benim arkadaşlarımın, kardeşlerimin, ablalarımın, teyzelerimin oylarını satılık görenler, unutmasınlar ki Elazığ insanının sofrası yerdedir. Gönlü açıktır. Oturur izler, yeri gelir herkesin kulakları patlarcasına doğruyu konuşur yeri gelir yüce yaradana ellerini açıp duasıyla seda eder aleme. Biz bu şehrin kurtuluşunun reçetesini yazmışız. İlçelerimizin tüm problemlerine, mahallelerimizin her çözümüne hakimiz. Yetki Allah nasip edip sizlerin de desteği ile bizde olduğunda, şehrimizi bir adım öteye taşıyabilmek için ve var olan sorunlarını oturup izlemek yerine çözüm üreteceğimize 15 yıllık emeğimiz de şâhittir, sizler de şahitsiniz. Her evden bir oy kampanyamıza destek vererek, daha güçlü bir Bağımsızlık ateşi yakmamıza vesile olmanızı rica ederim. Allah hepinizi korusun kollasın. Bu neşenizi hiç bozmasın. Zafer bizden, sefer Allah’tandır.” Dedi.

Bağımsız aday Prof. Dr. Bilal Çoban'dan sert açıklama!