Av. Erdoğan'dan kentsel dönüşüm sözleşmeleri hakkında açıklama

Kentsel Dönüşüm Ve Kamu Hukuku Uzmanı Avukat Murat Erdoğan, kentsel dönüşüm sözleşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Av. Erdoğan'dan kentsel dönüşüm sözleşmeleri hakkında açıklama

Elazığ’da yapılacak olan kentsel dönüşüm konutlarının fiyatları geçtiğimiz günlerde Elazığ valiliği tarafından açıklandı.

Kentsel dönüşüm konutları ilgili bilgi veren Kentsel Dönüşüm ve Kamu Hukuku Uzmanı Murat Erdoğan, vatandaşların dikkat etmesi gereken hukuki haklarıyla ilgili bilgi verdi.

Av. Erdoğan: “bizim yaptığımız duyuruyu incelediğimize göre ve verilen fiyatlara baktığımızda fiyatların çok yüksek olmadığını görüyoruz. Fiyatlar eskiye göre hesaplanmış. Yapılan açıklamalara baktığımızda fiyatların düşük olduğu anlaşılmaktadır. Aynı şekilde Kentsel dönüşüm riskli alanlar içerisinde gayrimenkulleri bulunan kişilerin fiyat değerlendirmeleri de eskiye göre yapılmış. Yani eski değerler ve eski inşaat maliyetlerine göre hesaplanmış bu durumda bizce adil bir denge kurulmuş.” Dedi.

Av. Erdoğan'dan kentsel dönüşüm sözleşmeleri hakkında açıklama

Erdoğan, Konutların borçlanma bedellerinin konutun ya da iş yerinin maliyetine göre değişeceğini de ifade ederek: “200 bin TL kentsel dönüşümde yeri olan bir kişinin alacağı ev 380 bin TL ise 200 bin TL düşülerek kalan miktar 18 yıla bölünerek ödenecek. Buda bir kira ödemesi gibi oluyor. İş yerlerinde de 7 yıl gibi bir ödeme zamanı olacak bunda da yılda %4 faiz olacak bu oranın da düşük olduğunu söyleyebilirim.” Dedi.