Aşağıdemirtaş'ta Figen Akgül dönemi!

Aşağıdemirtaş Mahalle Muhtarı Figen Akgül oldu. 2024 yerel seçimlerinde sona gelinirken Belediye Başkanlıklarının yanı sıra mahalle muhtarları da belli oldu. Yerelde birçok mahallede kadın muhtarların seçilmesi demokratik ortamda kadınların ön plana çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Aşağıdemirtaş'ta Figen Akgül dönemi!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Elazığ'da il, ilçe ve Belde Belediye Başkanları belli oldu. Muhtarların da kıyasıya yarıştığı Elazığ'da yeni mahalle muhtarları belli oldu. Aşağıdemirtaş mahallesinde seçim gününe kadar süren kıyasıya mücadeleyi Figen Akgül kazandı. Donanımlı ve dürüst kişiliği ile ön plana çıkan Akgül, vatandaşların yoğun ilgisi ve desteği ile karşılandı.

AŞAĞIDEMİRTAŞ GERÇEK BİR MAHALLE STATÜSÜNE KAVUŞANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Seçim sonrası yaptığı basın açıklamasında kadının hayatın her alanında verimli bir çalışma sunabileceğini vurgulayan Figen Akgül, Aşağıdemirtaş mahallesinin yıllardır hak etmediği muameleye maruz kaldığını belirtti.

ATM noktasından tutun eczaneye kadar birçok eksiği bulunan mahallenin gerçek manada bir mahalle statüsü kazanması adına gerekli girişimlerde bulunacağını ifade eden Akgül; "Bizler kadınlar olarak toplumun her alanında etkin ve etkili çalışmalarımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Yıllardır yaşadığımız bölgenin sorunlarını ve vatandaşlarımızın taleplerini en iyi şekilde  bizler analiz edebiliriz. Aşağıdemirtaş mahallesinin diğer mahallelerden geri bırakılması, burda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarının düşürülmesi bizlerinde yaşadığı bu mahallede insanlarımızın haksızlığa uğraması, bizi derinden sarsmıştır. Bu gün baktığımızda mahallemizde bir ATM noktası yok, bir eczane yok. Mahallemizin gerçekten bir mahalle statüsü kazanması için elimizden gelen tüm mücadeleleri vereceğiz.

Aşağıdemirtaş'ı hak ettiği hizmete kavuşturacağız. Tıpkı söz verdiğimiz gibi mahallemizi ve mahallelimizi yalnız bırakmayacağız. Bizler yıllardır burada yaşayarak, buradaki insanlarla aynı sorunları aynı ölçüde yaşadık. Mahallemizin eksiği nedir? Mahallemizin sorunları nelerdir? Bu sorunların çözümleri nelerdir? Hepsi için günler süren çalışmalar yaptık. Bu sorunların çözümüne yönelik nasıl bir yol haritası izleyeceğimiz belli. Yıllardır sahada göstermiş olduğum her türlü faaliyet yöneticilik konusunda kadar deneyimli olduğumu gözler önüne seriyor zaten.” dedi.