Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"2. turda milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır"

Erdoğan, “Parmaklarla kalp işareti yapmakla iş bitmiyor. Bay bay Kemal'in bu tür yaklaşımları tutmaz. Herkes istikametini belirlemiş durumda. Kılıçdaroğlu'nun karakterinin ne olduğunu milliyetçi kanat iyi biliyor. Bu değişmez. Kararını veren milliyetçi kesim atılacak adımları atacaktır. Terör örgütü uzantılarıyla yol yürüyenlere millet birinci turda gereken cevabı verdi. Diyarbakır'da 51 Kürt vatandaşımızın ölümüne neden olan değil mi? Dağdaki teröristlerden hapistekine ne kadar millet düşmanı varsa CHP başkanına oy istediler. Meydan meydan dolaşıp cezaevlerini boşaltacaklarının sözlerini verdiler. Dillerinden sayınlar, beyler eksik olmadı. İBB Başkanı Van'da yaptığı konuşmada, oradakiler 'kan kan, intikam' dediler. Belediye başkanının önünde söyledi. Buradaki görevini bırakıp oraya gidiyor. Terör örgütü işaretiyle selamlamalar. 2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek, gerekeni yapacaktır. Kılıçdaroğlu 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milletim bunları yutmaz. Bunlar yalanda olduğu gibi takiyede bir numara. CHP Genel Başkanının çıkarı için suistimal etmeyeceği ilke olmadığını gördük. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır” diye konuştu.

"Terör örgütüne karşı tutumumuzu inlerinde yok ettiğimiz teröristlere sorsunlar"

Terör örgütleriyle el ele olanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu peşine taktıklarında da akıl izan bırakmadı. Bunlara hem yalancı hem cahil, ne derlerse deyin. Güya 2003, 2006, 2013'de AK Parti terörist başına af için girişimde bulunmuş. Böyle bir yalan olabilir mi? Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin o zaman bakanlar kurulu üyesi bile değiller. Geçmişte 1985'e dayanıyor, birkaç kez revize dilmiş. MGK'dan çıkış süreci var. Bu kanun çerçevesinde MGK kararları belirleyici. Gösterdiği içerikten bile haberi yok. Terör örgütünü sevk ve idare edenler bundan yararlanamazlar. Bu yalanı söyleyenler, bu kanunun terörist başına uygulanmayacağını bilmiyorlar. AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir düzenleme yapılmamıştır. Bu külliyen yalandır. Terör örgütüne karşı tutumumuzu inlerinde yok ettiğimiz teröristlere sorsunlar. Bizim bu konuda defterimiz tertemiz. Buradan bunlara ekmek çıkmaz. Terör örgütleriyle el ele olan bay bay Kemal değil mi? Uzantılarla parlamentoda görüşmeleri yapan Kılıçdaroğlu değil mi?” ifadelerini kullandı.

"Sandıktan çıkan sonuçlar CHP yöneticilerinin kimyasını bozdu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs gecesi yapılanlar tamamen utanç verici bir tablo. Vatandaşın gözüne baka baka genel başkanları gibi bunlar da yalan söylüyorlar. Ellerindeki veriler yanlış. İşin içinde CHP yöneticileri varsa yalan da vardır. Sandıktan çıkan sonuçlar CHP yöneticilerinin kimyasını bozdu. Baktılar kaybediyorlar hemen yalana sarıldılar. AA'yı itham etmeye kalktılar. Kendilerinde hiçbir hata bulmazlar. Bizim gibi vatandaşlarımız da görüyor, oyunun rengini ayarlıyor. Milletim bunlara 2. turda gereken yanıtı verecektir. Bizim rakibimiz ne Kılıçdaroğlu ne CHP'dir. Rakibimiz rehavettir, zafer sarhoşluğudur. Bu fark rehavete götürürse yanlış olur. Sinan Bey'in destek açıklaması bir yerde güç devşirmesidir. Bu potansiyel devşirme pazarla ilgili inşallah farklı gelişmeye vesile olacaktır. Yerli ve milli söylem Sinan Bey'in söyleminde hâkim. Yalanın olmadığı netice inşallah sandıktan çıkacaktır” dedi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme