AK Parti Maden'de istifa depremi!

AK Parti ilçelerde hızla kan kaybetmeye devam ediyor. Bugün ilçelerin il genel meclis üyeleri YSK'ya teslim edildikten hemen sonra Maden ilçesinde yaşanan istifalar gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti Maden'de istifa depremi!

Yerel Seçim süreciyle birlikte AK Parti'de başlayan istifalar devam ediyor. Edinilen bilgiye göre İl Genel Meclis üyesi AK Parti 2'nci sıra adayı Tarık Bektaş ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay partilerinden istifa etti. AK Parti'den istifa eden İl Genel Meclis Üyesi Adayı Tarık Bektaş ve İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay'ın Yeniden Refah Partisini destekleyeceği öğrenildi.

Maden’in siyasal eğilimlerini bilen isimler tarafından yapılan değerlendirmelere göre AK Parti’den istifaların ilçede tüm dengeleri değiştirdiği belirtildi.

AK Parti İl genel meclis üyeliği için aday gösterilen isimlerin sadece Maden merkezin belli bir kısmına hitap ettiği, Maden’in 38 köyünün yok sayıldığı dile getiriliyor. Maden’de istifaların yaşanmasında AK Parti Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın kendine yakın isimlerin il genel meclis üyesi listesinde yer almasını istemesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Maden’de güçlü seçmen desteği bulunan Suphi Özay ile Tarık Bektaş’ın AK Parti’den istifa ederek, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz’u destekleme kararı almalarının ardından Orhan Yavuz’un çok daha avantajlı duruma geldiği ve seçime kazanmasına kesin gözüyle bakıldığı ifade edildi.