Ağır hasarlı yapıların yıkımları sürüyor

Elazığ'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar gören binaların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Ağır hasarlı yapıların yıkımları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri, Elazığ’da büyük yıkımlara sebep oldu. Ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları halen devam ediyor. Bu süreçte, eski Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının yıkımına da başlanıldı.

Ağır hasarlı yapıların yıkımları sürüyor

Eski Ticaret ve Sanayi Odası Binasının Yıkım Süreci

Ağır hasar alan eski Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının yıkımına karar verilmesinin ardından, bina içerisindeki söküm işlemleri haftalar öncesinden başlatıldı. Yıkım çalışmalarının güvenli bir şekilde ilerleyebilmesi için bina çevresindeki sokakların bir kısmı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemleri eşliğinde yıkım işlemleri başladı.

Ağır hasarlı yapıların yıkımları sürüyor

Yıkım ve Moloz Kaldırma İşlemlerinin Süresi

Yıkım işlemleri ve moloz kaldırma çalışmalarının yaklaşık bir hafta süreceği öğrenildi. Çalışmalar sırasında çevredeki güvenlik tedbirleri de en üst düzeyde tutulmaya devam edilecek.

Elazığ’da deprem sonrası yaraların sarılması ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Bu süreçte, vatandaşların güvenliği ve şehir düzeninin korunması adına çalışmalar titizlikle yürütülüyor.