465 köy yolunun açılması için ekipler çalışıyor

Elazığ'da Kar Yağışı Nedeniyle Kapanan 465 Köy Yolunun Açılması İçin Ekipler Çalışıyor

465 köy yolunun açılması için ekipler çalışıyor

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 465 köy yolunun açılması için Elazığ Valiliği koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, 81 araç ve 99 ekip ile aralıksız çalışma yürütüyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından Elazığ genelinde dün başlayan kar yağışı, şehirde bulunan 547 köy yolundan 465'inin ulaşıma kapandığı bilgisi verildi. Valilik koordinesinde harekete geçen ekipler, karla mücadele kapsamında özellikle kapalı durumda bulunan yolları açmak için büyük bir çaba sarf ediyor.

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu olduğu ve Adıyaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinde öğle saatlerine kadar, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği belirtildi. Aynı açıklamada, düşük sıcaklıkların etkisiyle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Karla mücadele ekipleri, bu olumsuz hava koşullarına karşı önlem almak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kar küreme ve tuzlama faaliyetleri ile köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler özverili bir şekilde görev yapıyor.