3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı etkinlik

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde engellilere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı etkinlik

Elazığ'da Dünya Engelliler Günü Etkinliğiyle Engellilere Destek

Elazığ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle engelli bireylere ve ailelerine destek olma amacını taşıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Elazığ Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programın Başlangıcı İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti İle

Etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ve ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Program, Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim alan engelli bireyler tarafından gerçekleştirilen tiyatro ve halk oyunları gösterisi ile renklendi.

Protokol ve Katılımcılar Sergi Alanını Gezdi

Etkinliğin sonunda, protokol üyeleri ve katılımcılar, engelli bireyler tarafından hazırlanan sergi alanını gezerek, yapılan çalışmaları inceledi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan Tebrik Mesajı

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli bireylerin ailelerini Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tebrik etti. Başkan Şerifoğulları, engellerin asıl olarak gözlerde, kulaklarda ve kalplerde olduğunu belirterek, engelli bireylerin başarılarından duyulan gururun herkesin ortak olduğunu ifade etti.

Engelsiz Yaşam Merkezi ve Eğitmenlere Teşekkür

Belediye Başkanı ayrıca, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelli bireylere verilen eğitimler ve düzenlenen aktivitelerle ilgili eğitmenlere teşekkürlerini iletti ve bu merkezin engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak adına önemli bir rol oynadığını vurguladı.