Veliler sınav saatlerinde gürültü istemiyor

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldı. Bu sürede siyasi partiler de propaganda yarışını hızlandırdı. Özellikle caddelerde gerçekleştirilen toplantılar ve seçim araçlarından yapılan anonslar ile seçmenine ulaşmaya çalışan partilere öğrenci velilerinden hafta sonu yapılacak sınavlar için duyarlılık çağrısı geldi.

Veliler sınav saatlerinde gürültü istemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav 2 haziran cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleşecek.  Sadece cumartesi de sınavlar olmayacak ayrıca 3 haziran pazar sabahı da saat 10.00’da bu kez de Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapılacak. Her iki sınava ilimizden de onbinlerce öğrenci katılım sağlayacak.

VELİLER EN AZ ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLI

Öğrenciler için önemli olan bu sınavların en az öğrenciler kadar velileri de heyecanlandırdığı aşikâr. Veliler sınav günü ve saatinde çocuklarının olumsuzluklardan etkilenmemesi adına var güçleri ile çaba gösteriyorlar. Şu an velilerin en büyük endişesi ise partilerin seçim kampanyalarını sınav saatinde de şu anda olduğu gibi gürültüyle devam ettirmesi.

“HİÇBİR KAMPANYA ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ÖNEMLİ OLMAZ!”

Çocuklarının emeklerinin boşa gitmesini istemeyen veliler, tüm siyasi partilerden cumartesi ve pazar sabahı gerçekleşecek sınav sürelerini dikkate alarak, sınav süresi boyunca gürültülü kampanyalardan uzak durmalarını istediler. Veliler, hiçbir seçim kampanyasının çocuklarının geleceğinden önemli olmadığını ve aynı duyarlılığı seçime dahil olan ve seçim kampanyası yürüten tüm siyasi partilerin göstermesi gerektiğini ifade ettiler. Veliler bu çıkışlarıyla siyasi partilere ‘sessiz’ olun mesajı verdiler.

Kübra TÜRKAN