Vali Hatipoğlu Elazığ'ın 2026 vizyonunu açıkladı: Şehir nefes alacak!
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında toplanan il protokolü, şehrin yıllardır çözüm bekleyen düğümlerini tek tek çözmek için bir araya geldi. Çimento fabrikasının taşınma sürecinden sosyal konut kuralarına, doğalgaz arz güvenliğinden tarihi mirasın ihyasına kadar Elazığ'ın 2026 rotası çizildi.
Elazığ Valiliği'nde gerçekleştirilen geniş katılımlı değerlendirme toplantısı, kentin hem bugününe hem de geleceğine ışık tutacak kararlara sahne oldu. Vali Numan Hatipoğlu, milletvekilleri ve yatırımcı kurum temsilcilerinin katıldığı buluşmada, Elazığlıların merakla beklediği projelerin son durumu ve takvimi netleşti.
Çimento Fabrikası ve Müftülük Sitesi'nde Son Karar
Şehrin göbeğinde kalan ve çevre kirliliği tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen çimento fabrikası için tahliye süreci hız kazanıyor. Vali Hatipoğlu, tesisin daha modern ve çevre dostu bir alana taşınması için yer tespiti çalışmalarının ortak akılla sürdürüldüğünü kaydetti.
Bir süredir belirsizliğini koruyan Müftülük Sitesi konusunda ise düğüm çözüldü. Yapılan istişareler sonucunda, bölge halkının talepleri ve bağışçıların iradesi doğrultusunda sitenin mevcut yerinde yeniden inşa edilmesine karar verildi. Vali Hatipoğlu, "Tüm tarafları dinledik, müftülük sitesini mevcut yerinde yeniden yapma yönünde karar aldık" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.
Sosyal Konut Kuraları İçin Tarih Verildi: 2 Şubat
Elazığ'da ev sahibi olma hayali kuran binlerce vatandaşı heyecanlandıran açıklama sosyal konutlar için geldi. 500 bin konut projesi kapsamında Elazığ etabının kura çekiminin 2 Şubat’ta yapılacağını duyuran Hatipoğlu, bu süreci kentsel dönüşüm çalışmalarıyla entegre ederek şehrin çehresini yenilemeyi hedeflediklerini belirtti.
Ulaşımda Dev Projeler: Pertek Köprüsü ve Yeni Yollar
Kentin ulaşım altyapısını güçlendirecek adımlar da toplantının önemli başlıkları arasındaydı. Pertek Köprüsü’nün yatırım programına alınması için girişimlerin kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Hatipoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Ordu Evi'nin taşınmasıyla şehir merkezinde geniş nefes alanları oluşturulacağını müjdeledi.
Hatipoğlu, doğalgaz konusunda ise müjdeli bir haber paylaşarak Elazığ’ın 2026’da çift hattan beslenen ilk il olacağını söyledi:
“Malatya hattı üzerinden sağlanacak yeni bağlantıyla doğalgaz arzı önemli ölçüde artacak. Ayrıca Karayolları’nın taşınması 2026 yatırım programında yer aldı. Ordu Evi ve lojmanların taşınmasıyla şehir merkezinde nefes alacak yeni alanlar kazanacağız.”
Harput’tan Hazar’a Kültür ve Turizm Atılımı
Tarihi Harput Mahallesi için karşılama merkezi ve restorasyon projeleri hız kesmeden devam ederken, Hazar Gölü çevresindeki bisiklet yollarının bütüncül bir hat haline getirileceği açıklandı. Salkaya ve Palu gibi noktalardaki arkeolojik kazıların ise şehrin turizm potansiyeline güç katması bekleniyor.