- Haberler
- Ekonomi
- Su Ürünleri Sektöründe Yeni Vizyon: Elazığ Temsilcileri Stratejik Önerilerle Şura'da!
Su Ürünleri Sektöründe Yeni Vizyon: Elazığ Temsilcileri Stratejik Önerilerle Şura'da!
Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği, Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen 4. Tarım ve Orman Şurası'nda su ürünleri mühendisliği mesleğinin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme taşıdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen 4. Tarım ve Orman Şurası, tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanındaki tüm paydaşları bir araya getirdi. Şurada Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği (ANA-SÜM-DER) de aktif bir şekilde yer aldı.
Su ürünleri mühendisliği mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı
Şura kapsamında düzenlenen oturumlara katılan ANA-SÜM-DER Genel Başkanı Ergün Aslan ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Köprücü, su ürünleri mühendisliğinin karşı karşıya olduğu yapısal ve uygulamaya dönük sorunları dile getirerek, çözüm önerilerini yetkililere sundu.
Sürdürülebilirlik ve kaynak yönetimi vurgusu
Toplantılarda sürdürülebilir balıkçılık, su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı, gıda güvenliği, istihdam sorunları gibi başlıklar detaylı biçimde ele alındı. ANA-SÜM-DER heyeti, sektörün geleceği için stratejik önerilerle sürece katkı sundu.
Ortak akılla sektör politikaları şekilleniyor
ANA-SÜM-DER Genel Başkanı Ergün Aslan, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"Su ürünleri sektörü, Türkiye’nin hem gıda güvenliği hem de kıyı ekonomisi açısından vazgeçilmez alanlarından biri. Bu Şura, su ürünleri mühendisliğinin güçlenmesi adına önemli bir adım olmuştur. Dernek olarak her platformda mesleğimizin gelişimi ve sektörün sürdürülebilirliği için çalışmaya devam edeceğiz."