ŞÖNİM, Elazığ'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimlerini Sürdürüyor!
Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kurum personellerine farkındalık eğitimleri vererek toplumsal bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Farkındalık Eğitimleri Kurumlarda Devam Ediyor
Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla kent genelinde bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elazığ Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), kurum personellerine yönelik farkındalık eğitimlerini aralıksız devam ettiriyor.
Hastane ve Orman Bölge Müdürlüğü Personeline Eğitim
Çalışmalar çerçevesinde son olarak Fethi Sekin Şehir Hastanesi ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü personeline kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildi. Eğitimlerde, şiddetin tanımı, türleri, başvuru mekanizmaları, 6284 sayılı Kanun’un sağladığı koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.
Toplumsal Bilincin Artırılması Hedefleniyor
Yetkililer, kadına yönelik şiddetin yalnızca mağduru değil, tüm toplumu ilgilendiren bir sorun olduğuna dikkat çekerek kurumlarda yapılan eğitimlerin farkındalığı artırmada büyük önem taşıdığını ifade etti.