Sıcaktan Bitkin Düşen Ebabil Elazığ'da Dükkana Sığındı: Esnafın Tepkisi Olay Oldu!

Elazığ'da 41 dereceyi bulan sıcak havadan etkilenen ebabil kuşu, bir esnafın dükkanına sığındı. Kuşu atmaca sanan esnaf su vererek serinletip doğaya saldı duyarlı anlar izleyenleri gülümsetti.

Sıcaktan Bitkin Düşen Ebabil Elazığ'da Dükkana Sığındı: Esnafın Tepkisi Olay Oldu!

Elazığ’da Sanayi Esnafının Güldüren Anı: Ebabili Atmaca Sandı, Su Verip Kurtardı!

Elazığ’da hava sıcaklıklarının 41 dereceye ulaşması yalnızca insanları değil, doğadaki canlıları da etkiliyor. Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapan bir vatandaş, sıcaktan bunalarak dükkanına giren ebabil kuşunu atmaca zannedince, ortaya hem anlamlı hem de gülümseten görüntüler çıktı.

Kuşu serinletti, doğaya geri bıraktı

Bitkin halde dükkanın içerisine giren ebabil kuşunu gören esnaf, önce küçük çaplı bir panik yaşadı. Kuşu atmaca sandığını belirten esnaf, hayvanın zarar görmemesi için hemen su vererek serinletti. Ardından kutuya alınan kuş, bir süre sonra kendine geldi. Durumu düzelen ebabil daha sonra yeniden doğaya salındı.

Elazığ'da atmaca sandığı ebabile su veren esnafın heyecanı gülümsetti

Esnafın heyecanı ve duyarlılığı tebessüm ettirdi

Ebabili ilk anda tanıyamayan ve atmaca zanneden esnafın heyecanı çevredeki vatandaşları güldürdü. Ancak kuşa gösterilen şefkat ve duyarlılık da sosyal medyada takdirle karşılandı. Görüntüler kısa sürede birçok kişi tarafından paylaşıldı.