Palu'da Korku Dolu Anlar! Baraj Kapakları Açıldı, Aile Can Pazarı Yaşadı!
Elazığ'ın Palu ilçesinde Beyhan Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla Murat Nehri'nde mahsur kalan 4 kişilik aile, AFAD ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle son anda kurtarıldı. Suya kapılmamak için birbirine tutunarak hayatta kalan aile, faciadan saniyelerle döndü.
Elazığ’ın Palu ilçesinde meydana gelen olayda, Beyhan Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla birlikte Murat Nehri’nin debisi aniden yükseldi. Nehir kenarında piknik yapan 4 kişilik aile, bir anda suyun ortasında mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen ekipler, aileyi son anda kurtararak faciayı önledi.
Baraj Kapaklarının Açılmasıyla Su Seviyesi Bir Anda Yükseldi
Olay, Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan Beyhan Barajı çevresinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, baraj kapaklarının açılmasıyla Murat Nehri’nde su seviyesi kısa sürede yükseldi. Bu sırada nehir kenarında piknik yapan 4 kişilik aile, yükselen suyun ortasında mahsur kaldı.
Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar hemen ekiplere haber verdi. Kısa sürede olay yerine AFAD, UMKE, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekipler Zamanla Yarıştı: Aile Birbirine Tutunarak Hayatta Kaldı
Ekipler olay yerine ulaşana kadar aile, suyun ortasında birbirine sarılarak ayakta kalmaya çalıştı. Güçlü akıntıya rağmen ekipler, bot yardımıyla 4 kişiye ulaştı. Titizlikle yürütülen çalışmanın ardından aile güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı.
Ambulansla ilk kontrolleri yapılan aile, daha sonra Palu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kurtarma Ekibinden Dikkat Çeken Açıklama
Kurtarma ekibinde görev alan Furkan Seyit Gül, olayın ardından yaptığı açıklamada, benzer durumların önüne geçilmesi için bölgede daha etkin önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Gül, “Aile, suyun ortasındaki adaya tutunarak kurtulmaya çalıştı. Biz ulaştığımızda taşların üzerine çıkmışlardı. Arkadaşlarımızla koordineli bir şekilde kısa sürede güvenli bölgeye aldık. Ancak Palu’da yaz aylarında birkaç boğulma vakası yaşandı. Burada jet ski olsa, olay yerine 3 dakika içinde ulaşabiliriz. Bu, birçok hayatı kurtarır.” dedi.
Uzmanlar Uyardı: Baraj Çevresinde Dikkatli Olunmalı
Uzmanlar, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin hızla değişebildiğine dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle yaz aylarında piknik yapmak veya balık tutmak için Murat Nehri kıyısına gidenlerin, baraj akışlarına dair duyuruları takip etmesi gerektiği belirtildi.
Elazığ Palu’da Faciadan Dönüldü: Dakikalarla Yarışan Kurtarma
Elazığ’ın Palu ilçesinde yaşanan olay, bölgedeki baraj güvenliği ve acil müdahale sistemlerinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Ailenin mucizevi şekilde kurtulması, Elazığ genelinde de büyük yankı uyandırdı.
Vatandaşlar sosyal medyada olayla ilgili “Murat Nehri’nde mucize kurtuluş” yorumları yaparken, bölgede can güvenliğinin artırılması çağrısında bulundu.