Öğrenci geliyor ama kalacak yer yok

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, Keban ilçesinde gerçekleştirdiği saha çalışmaları sonrası iki kritik sorunu gündeme taşıdı: Barınamadığı için ilçeyi terk eden öğrenciler ve her an çökme riski taşıyan eski maliye binası.

Öğrenci geliyor ama kalacak yer yok

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Teşkilatı, ilçe ziyaretleri kapsamında durağını Keban olarak belirledi. İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kara’nın koordinasyonunda mahalle muhtarları, esnaf ve ilçe sakinleriyle bir araya gelen İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, ilçedeki sorunları yerinde inceledi. Temasların ardından hazırlanan raporun merkezinde ise eğitim ve can güvenliği yer aldı.

Öğrenci Var Ama Kalacak Yer Yok

Keban Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) tercih eden gençlerin en büyük çilesi barınma oldu. İlçede KYK yurdu bulunmaması nedeniyle öğrencilerin büyük bir kısmının kayıt dondurduğunu ya da her gün Elazığ merkeze gidiş-dönüş yapmak zorunda kaldığını ifade eden Karakuş, bu durumun ilçenin ekonomisini de baltaladığını vurguladı.

Karakuş, "Öğrenci ilçeye canlılık katar, esnafa can suyu olur. Ancak Keban’da yurt olmayışı yüzünden öğrenci burada kalamıyor. Fırat Üniversitesi, Kredi Yurtlar Kurumu ve Elazığ Valiliği bu sese kulak vermeli. Mevcut bir kamu binasının yurda dönüştürülmesi ya da yeni bir yatırımın planlanması artık lüks değil, zorunluluktur," dedi.

Öğrenci geliyor ama kalacak yer yok

Kallar Mahallesi’nde "Ağır Hasarlı" Mesai

Saha çalışmalarının ikinci durağı ise Kallar Mahallesi oldu. Depremlerin ardından ağır hasar alan ve yaklaşık üç yıldır atıl durumda bekletilen eski maliye binası, mahalle sakinlerinin kabusu haline gelmiş durumda. Binadan kopan beton parçalarının yoldan geçenler için büyük risk oluşturduğunu belirten Karakuş, yıkım sürecinin bir an önce başlatılmasını istedi.

Bina önünde incelemelerde bulunan Karakuş, yetkililere şu sözlerle seslendi: "Bu bina üç yıldır boş ve her geçen gün daha tehlikeli bir hal alıyor. Özellikle çocuklarımız ve esnafımız tedirgin. Bir facia yaşanmadan, bir can kaybı gelmeden bu enkazın buradan kaldırılması gerekiyor. Sürecin hızlandırılması için Valilik nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz."

"Takipçisi Olacağız"

İlçe muhtarlarının da ortak talebi olan bu iki başlık hakkında resmi başvuruların yapılacağını duyuran Karakuş, Keban’ın sorunlarının sahipsiz kalmayacağını ifade etti. Esnaf ziyaretlerinde de sıkça dile getirilen barınma sorununun çözülmesi halinde, ilçenin sosyal dokusunun ve ticaret hacminin yeniden güçleneceği öngörülüyor.