Milletvekili Prof. Dr. Keleş: 'Fırat Üniversitesi Hastanesi İhalesi Tamamlandı!'

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Fırat Üniversitesi'ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin yapım işi ihalesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Yeni hastane, Elazığ ve çevre illere modern sağlık hizmeti sunacak.

Milletvekili Prof. Dr. Keleş: 'Fırat Üniversitesi Hastanesi İhalesi Tamamlandı!'

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Fırat Üniversitesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastane projesinin yapım işi ihalesinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Fırat Üniversitesi’nin Güçlü Akademik ve Sağlık Vizyonu

Milletvekili Keleş, 1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesi’nin yarım asrı aşan tecrübesi, güçlü akademik kadrosu ve yetiştirdiği on binlerce mezun ile Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri olduğunu vurguladı.

Keleş, “Fırat Üniversitesi, yalnızca bilimin değil; aynı zamanda sağlığın ve yeniliğin de simgesidir. Bu vizyon doğrultusunda, üniversitemize yakışır 800 yataklı yeni Fırat Üniversitesi Hastanesi’ni şehrimize kazandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Modern Sağlık Hizmetleri Elazığ ve Bölge İçin Hayata Geçecek

20 Ekim 2025 tarihinde yapım işi ihalesi gerçekleştirilen yeni Fırat Üniversitesi Hastanesi, Elazığ’ın bölgesel sağlık üssü konumunu güçlendirecek ve vatandaşlara modern ve nitelikli sağlık hizmetleri sunacak.

Keleş, yatırımın hayata geçmesindeki destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiğini belirterek, emeği geçen tüm kurum ve yetkililere teşekkürlerini iletti.

Bölgeye Katkı Sağlayacak Büyük Yatırım

Yeni hastane, sadece Elazığ’a değil, çevre illere de hizmet verecek şekilde planlandı. Proje, sağlık altyapısına önemli katkılar sağlayarak bölgenin sağlık standartlarını yükseltecek.