Kovancılar'ın ilk D sınıfı ehliyetli kadın sürücüsü oldu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Fidan Yılmaz, çocukluk hayali olan otobüs ve minibüs şoförlüğünü gerçekleştirmek için adım attı ve 'D sınıfı' ehliyetine sahip oldu. İlçede tek olan kadın şoför olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kovancılar'ın ilk D sınıfı ehliyetli kadın sürücüsü oldu

Direksiyon Öğretmeni Olarak Başladı

Fidan Yılmaz, ilçede bulunan bir sürücü kursunda direksiyon öğretmeni olarak çalışıyordu. Ancak çocukluk hayali otobüs ve minibüs şoförlüğüydü. Bu hayalini gerçekleştirmek için gerekli olan 'D sınıfı' ehliyeti için sınava girdi ve başarılı oldu. Böylece Kovancılar ilçesinin ilk D sınıfı ehliyetli kadın sürücüsü oldu.

Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, ilçede tek 'D sınıfı' ehliyetli kadın oldu

Çocukluk Hayali Gerçek Oldu

Fidan Yılmaz, çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. İlk olarak B sınıfı ehliyetini aldığını belirten Yılmaz, daha sonra ehliyetini büyütmek istediğini ve bugünün nasip olduğunu dile getirdi. Gelecekte otobüs şoförlüğü yapmayı hedeflediğini belirten Yılmaz, ilçelerinin tek bayan otobüs şoförü olmanın önemli bir ihtiyaç olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, ilçede tek 'D sınıfı' ehliyetli kadın oldu

Zorlukları Aşarak Başarıya Ulaştı

Sürücü kursunda direksiyon usta öğreticisi olarak görev yaptığını belirten Yılmaz, "Bir bayan olarak zoru başardım. Başarmak için ilk önce inanmak lazım" sözleriyle başarıya ulaşmanın önemini vurguladı. Kovancılar ilçesinde kadın şoför eksikliğini giderecek ve diğer kadınlara ilham olacak bir adım attığı için gurur duyduğunu ifade etti.

Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, ilçede tek 'D sınıfı' ehliyetli kadın oldu

Fidan Yılmaz, çocukluk hayalini gerçekleştirerek otobüs şoförlüğüne adım atmış ve bu alanda başarılı bir kadın şoför olarak toplumda ilgi ve takdir toplamıştır.