Hisarcıklıoğlu Elazığ'a geliyor: Ticaretin kalbi bu merkezde atacak
Elazığ iş dünyasını bir araya getiren 'Elazığ TSO Genel Ticaret Fuarı', yarın Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla start alacak olan organizasyonda, 55 firma 100'den fazla markasıyla kentin üretim gücünü vitrine çıkaracak.
Elazığ’ın ticari potansiyelini yerelden ulusala taşımayı hedefleyen Elazığ TSO Genel Ticaret Fuarı için geri sayım sona erdi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6 Şubat Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek resmi törenle kapılarını açacak olan fuar, 8 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Fuarın, sadece bir sergi alanı değil aynı zamanda kentin son dönemdeki ekonomik sıçrayışının bir özeti olması bekleniyor. Gıdadan teknolojiye, mobilyadan inşaata kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan organizasyon, Elazığ’ın ticaret hacmini büyütme yolunda stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Başkan İdris Alan: "Bu Bir Sonuç Değil, Büyük Bir Değişimin İlk Adımı"
Fuar hazırlıklarını büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, bu organizasyonun üyelerine verdikleri "Üreten Elazığ" sözünün bir gereği olduğunu ifade etti. Göreve geldikleri ilk günden itibaren esnaf ve sanayicinin önünü açmak için çalıştıklarını dile getiren Alan, fuarın stratejik önemine şu sözlerle değindi:
"Biz bu fuarı sıradan bir etkinlik olarak değil, Elazığ için başlattığımız büyük değişim sürecinin önemli bir halkası olarak görüyoruz. 6. Bölge teşviklerinden finansman sorunlarına kadar her alanda Ankara’da yürüttüğümüz temasların meyvesini, şimdi bu dev ticaret platformuyla taçlandırıyoruz. Amacımız sadece ürün sergilemek değil; yeni iş bağlantıları kurmak ve üyelerimizin pazar payını artırmaktır."
Sektörlerin Ortak İradesi Tek Çatı Altında
Fuarın kapsamı hakkında detaylar veren Başkan Alan, Elazığ ekonomisinin tüm dinamiklerini tek çatı altında topladıklarını vurguladı. Sağlık, tekstil ve teknoloji gibi lokomotif sektörlerin fuarda güçlü bir şekilde temsil edileceğini belirten Alan, kentin sahip olduğu potansiyeli tüm Türkiye’ye göstermek istediklerini söyledi.
Organizasyon süresince yerel üreticilerin ulusal markalarla ikili iş görüşmeleri yapması planlanırken, Elazığlıların da kendi şehrinin üretim gücüne tanıklık etmesi hedefleniyor. 3 gün sürecek bu ticari maraton, Pazar akşamı sona erecek.
