Herkes kendi rızkını yer

Yıllardır sepetli motoruyla nakliyatçılık yapan Şadi Özcan, yaptığı bu işle hem çocuklarına hem de annesine bakıyor. Kendisiyle birlikte 4 arkadaşının daha bu işi yaptığını söyleyen Özcan, nakliyatçıların ve taksicilerin işine engel olmadan ekmek parası kazandıklarını ifade etti.

Herkes kendi rızkını yer

Kamyon, kamyonet gibi araçlarla nakliyat yapıldığını, ticari taksicilerin de yolcu taşıdığını hepimiz biliriz ama bu işlerin sepetli motorla yapıldığına kaç kişi şahit olmuştur. İlimizde sepetli motorla nakliyat yapan birkaç vatandaş bu işten kazandığı para ile evine ekmek götürüyor. Yaptıkları işle hem nakliyat firmalarının hem de ticari taksicilerin işine engel olmayan bu vatandaşlar, sadece küçük yükleri daha kısa sürede taşıyarak evine ekmek götürmeye çalışıyor.

BU İŞLE EVİNE EKMEK GÖTÜRÜYOR

Yıllardır sepetli motoruyla nakliyatçılık yapan Şadi Özcan, yaptıkları işle ilgili kısa bilgiler vererek, “Ben bu işte kazandığım parayla 7 kişinin karnını doyuruyorum. Üç kutu fayans, 2-3 torba çimento veya 1 adet kanepe gibi taşınacak malzemeler olan kişilerin malzemelerini taşıyoruz. Yani biz bu işi yaparken ne büyük nakliyat firmalarının ne de yolcu taşıyarak ticari taksicilerin işine engel oluyoruz. Çünkü sonuçta onlarda bu işleri yaparak ekmek parası kazanıyorlar. Bu nedenle yükü olmayan yolcuları kesinlikle gidecekleri yere götürmüyoruz.”dedi.  

‘HERKES KENDİ RIZKINI YER’

İşlerinin iyi olduğunu da ifade eden Özcan, “İşlerimiz çok şükür iyidir. Zaten rızkı veren Allah’tır. Ben rızkımdan fazlasını istesem de yiyemem. Cenab-ı Allah bugün bana 50 TL rızık vermişse ben bu 50 TL’den fazlasını alamam. Taşıdığımız yüklerin fiyatı yerine göre değişiyor. Yakın mesafelerde az, daha uzak mesafelerde biraz daha fazla alıyoruz. Ayrıca yükün hafifliği ve ağırlığına da göre fiyat belirliyoruz. Örneğin; Abdullahpaşa’ya 25, Bahçelievler’e 20, TOKİ’lere 30 liraya gidiyoruz. Yani nakliyat parası yerine göre değişiyor. Her gün bu işi yapıyoruz. 4-5 arkadaş çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.