Hasan Öztürk yine gururumuz oldu
Elazığlı Devlet Sanatçısı Hasan Öztürk, jüri üyeliğini ve koordinatörlüğünü yaptığı Azerbaycan Kainat Gençlik Merkezinin düzenlediği 9. Muğam Hoyrat Yarışması'nda Elazığ'ın adını dünyaya duyurdu.
Azerbaycan Kainat Gençlik Merkezinin düzenlediği ve 23 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen 9. Muğam Hoyrat Yarışması'na Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Mısır, İran, Tunus, Cezayir, Kazakistan ve Türkiye’den toplam 19 yarışmacı katıldı. Azerbaycanlı yarışmacının birincilik ödülü aldığı yarışmada ikincilik ödülünü Türkiye’den katılan ve Elazığlı Devlet Sanatçısı Hasan Öztürk’ün 3 ay öncesinden yarışmaya hazırladığı Mehmet Eren Şirin aldı.
‘İLİMİZİ TEMSİL ETMEKTEN ONUR DUYDUM’
Elazığlı gençleri musikimize teşvik etmek ve Elazığ’ı dünyaya tanıtmak gayreti içerisinde olduklarını aktaran Hasan Öztürk, temel amacının, makam sanatında icranın gelişimine katkı sağlamak ve genç yeteneklerin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Öztürk, “Ülkemizin kültür ve sanatını temsil etmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile bu görevi 3 yıldan beri yerine getirmek için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen etkinliğe katılıyorum. Bu yıl da 12-17 yaş gruplardan oluşan muğam, hoyrat dalında yarışmaya katıldık. Elazığ'dan yarışmaya katılan yarışmacıyı üç ay önceden Fuzuli’nin “Yâ Rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni” gazelini çalıştırarak, Harput'un İbrahim’i gazeli okuyarak yarışmaya hazırladık ve yarışmada başarılı olarak 2.olduk. Elazığlı Muhammet Eren Şirin kardeşimizin katılımıyla ülkemizi ve ilimizi temsil etmekten onur duydum.” şeklinde konuştu. Hasan Öztürk’ün jüri üyeliği ve koordinatörlüğüyle gerçekleşen yarışmada, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Koro Şef Yardımcısı Elazığlı Sanatçı Turgay Coşkun da kanunuyla eşlik etti. Öztürk ifadelerinde sanatçı Turgay Coşkun’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Yarışmada 2. olarak Elazığ’ı başarılı bir şekilde temsil etmek ve Elazığ’ın gururu olarak kayıtlara geçilmesine vesile olmaktan gurur duyuyorum.” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı. Muğam, Azerbaycan’ın halk müziği olup, UNESCO tarafından 2003 yılında koruma altına alınan müzik olarak biliniyor.