Giyim ve Üretim Teknolojisi Kursu Elazığ'da Kadınlara Yeni Fırsatlar Sunuyor!
Elazığ'da kadınlar, Giyim ve Üretim Teknolojisi Kursuna büyük ilgi gösteriyor. Kurs sayesinde kadınlar hem sosyalleşiyor, hem aile ekonomisine katkı sağlıyor, hem de kendi el emeği ürünlerini üretebiliyor.
Elazığ’da kadınlar, kendi iş yerini açmak veya çocuklarına kendi el emeği ürünlerini giydirebilmek için Giyim ve Üretim Teknolojisi Kursuna büyük ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi, yıl boyunca açtığı kurslarla yüzbinlerce kişiye eğitim verirken özellikle kadınların yanında olmaya devam ediyor.
Halk Eğitim Merkezi Kadınların Yanında
Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, talepleri karşılamak için mahalle mahalle kurslar düzenliyor. Bu kurslar sayesinde kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kurslara katılanlar, temel dikiş tekniklerinden başlayarak dış giyimden çocuk kıyafetlerine kadar birçok ürün dikmeyi öğreniyor.
Usta Öğreticiden Kurs Hakkında Bilgiler
Giyim ve Üretim Teknolojisi usta öğreticisi Selma Karahüseyinoğlu, kursiyerlerle iki grup halinde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
“Burada temel dikiş teknikleriyle başlıyoruz. Sonrasında kursiyerlerimizin ihtiyaçlarına göre çalışmalar yapıyoruz. Emekli, ev hanımı veya üniversite öğrencisi fark etmeksizin herkes burada hem sosyal bir çevre ediniyor hem de kendine bir şey dikebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Dış giyimden manto, etek, bluz, pantolon ve çocuk kıyafetlerine kadar her şeyi öğretiyoruz.”
Kursiyerler Deneyimlerini Paylaşıyor
Kursiyerlerden emekli hemşire Elif Turgut, kursun kendisine kattıklarını şöyle anlattı:
“Dikiş hakkında hiçbir bilgim yoktu. Buraya geldikten sonra hem psikolojik olarak iyi geliyor hem de kendimi dinlenmeye bırakıyorum. Şimdi küçük kızıma dış giyim yapabiliyorum. Bu benim için gurur verici bir durum. Burada emek veriyoruz ve çok yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Arkadaşlarımızla sosyalleşiyor, kendimizi farklı alanlarda geliştirme imkanı buluyoruz. Evde duran kadınlara da burayı kesinlikle öneriyorum.”