Gakgoşlar yiğidini unutmadı: Şehit Fethi Sekin 9. yılında dualarla anıldı!

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017'de kurşunların üzerine yürüyerek büyük bir katliamı engelleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin, vefatının yıl dönümünde memleketi Baskil'de kabri başında anıldı. Doğancık köyünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Gakgoşlar yiğidini unutmadı: Şehit Fethi Sekin 9. yılında dualarla anıldı!

Elazığ'ın gururu, Türkiye’nin kalbindeki kahraman Fethi Sekin, şahadetinin 9. yılında doğduğu topraklarda bir kez daha rahmet ve minnetle yad edildi. İzmir Adliyesi'ne yönelik hain terör saldırısını beylik tabancasıyla tek başına göğüsleyerek onlarca insanın hayatını kurtaran Sekin için Baskil ilçesinin Doğancık köyündeki kabri başında duygu yüklü bir program gerçekleştirildi.

Gakgoşlar yiğidini unutmadı: Şehit Fethi Sekin 9. yılında dualarla anıldı!

Protokol üyelerinden öğrencilere, şehit yakınlarından çevre köylerden gelen vatandaşlara kadar yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla kahraman polisin huzuruna çıktı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma merasimi, semaya açılan ellerin şüheda için ettiği dualarla devam etti. Kabir ziyaretinin ardından törenin ikinci adresi, şehidin hatırasını yaşatmak üzere inşa edilen Şehit Fethi Sekin Külliyesi oldu.

Gakgoşlar yiğidini unutmadı: Şehit Fethi Sekin 9. yılında dualarla anıldı!

"Kendi Hayatını Masum Canlar İçin Siper Etti"

Törende konuşan Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Fethi Sekin’in o gün sergilediği refleksin sıradan bir görev anlayışı değil, büyük bir vatan sevdası olduğunu belirtti. Özbay, "O gün o kapıda Fethi Sekin olmasaydı, bugün çok daha farklı ve acı bir tabloyu konuşuyor olabilirdik. Şehidimiz, hainlerin kirli planlarını sadece dikkatiyle değil, canı pahasına gösterdiği cesaretiyle yerle bir etmiştir. Bu aziz millet, adalet kapısında devleşen kahramanını asla unutmayacaktır," dedi.

Şehidin dayısı Hikmet Kürüm ise konuşurken duygularına hakim olamadı. Yeğeninin fedakarlığının Türkiye’nin birliği için ne denli önemli olduğunu vurgulayan Kürüm, "O gün sadece bir saldırıyı engellemedi, bu milletin kardeşliğini de korudu. Bizim acımız hala taze ama gururumuz da bir o kadar büyük. Bu ülkenin her bir ferdi, Fethi gibi kahramanların bıraktığı emanete sahip çıkmalı," ifadelerini kullandı.

Gakgoşlar yiğidini unutmadı: Şehit Fethi Sekin 9. yılında dualarla anıldı!

"Fethi Sekin Bizim Evladımız, Her Zaman Buradayız"

Anma programına katılan Baskil sakinleri ve Doğancık köyü halkı için Fethi Sekin sadece bir polis memuru değil, içlerinden çıkan bir "Gakgoş" olarak ayrı bir yere sahip. Köy sakinlerinden Mehmet Kaya, her yıl aynı tarihte burada olmanın kendileri için bir vefa borcu olduğunu belirterek, "Fethi bizim içimizden biriydi, bu toprağın suyunu içmiş, ekmeğini yemişti. Onun gösterdiği yiğitliği biz çocuklarımıza masal gibi değil, yaşanmış bir destan gibi anlatıyoruz. Mekanı cennet olsun," dedi.

Gakgoşlar yiğidini unutmadı: Şehit Fethi Sekin 9. yılında dualarla anıldı!

Törene Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Baskil Kaymakamı Muhammet Enes Çıkrık, AK Parti Elazığ İl Başkanı İbrahim Sencer Selmanoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şevket Avşar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Baskilli vatandaş katılım gösterdi. Külliyedeki program, şehidin hayatından kesitlerin sunulması ve duaların ardından sona erdi.

Siz de kahraman şehidimiz Fethi Sekin hakkındaki düşüncelerinizi ve taziye mesajlarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz.